ta fontanna to taka sama porażka jak wybetonowany plac przed dworcem. Paskudztwo. Ludzie estetyki trochę dopasowanej do okolicy, wpisanej w historię tego miasta. Rynek jak Cie mogę. Ale plac przed dworcem i fontanna to dramat. Na dworcu żywej duszy nie uświadczysz. Nieprzyjazny, niemiły, wybetonowany plac. Na Bogato !. A fontanna ? Pasuje do Hawany. Takie betonowe, nieprzyjazne puste place powstają w wielu miastach w Polsce. Powstają i w Piotrkowie. Ciekawie ile takich pomysłów jeszcze zostanie zrealizowanych.....
Trzeba było nie likwidować basenów na świeżym powietrzu w miejscu obecnego rynku na fmg to by nie było problemu,dzieci jak dzieci chcą się popluskac w wodzie a u nas plaża heh gdzie na tym syfie na bugaju,ja sama kapiac sie tam dostałam uczulenia i nie wyobrażam sobie żeby swoje dzieci tam wpuścić najczęściej korzystam z basenu a i od czasu do czasu też na deptak pójdę aby chociaż nogi zamoczyly:)
Mało kto o tym mówi, ale na monitoringu pewnie się coś nagrało tylko nikomu nie chce się przejrzeć jak pewni osobnicy ( chuligani, wandale czy może bezmyślna młodzież) nie wiadomo jakiego określenia użyć. Rzucali butelki, puszki po piwie. W czasie kiedy jeszcze fontanna nie działała wstawiano ławki na jej teren. Siedzący kopali nogami w murek okalający sprawdzając wytrzymałość kafelków.
Rodzice niech sami organizuja zsbawy, czas wolny swoim dzieciom a nie wladze! Co to znaczy, wladze miasta? A jak rodzice nie maja "myslenia "to zabieraja dzieci do fontanny. Kto powazny tak robi? Mandtaty powinny byc za to i niech rodzice jeszcze sprzataja caly park Jana Pawla
(do władz miasta) To może czas pomyśleć o zorganizowaniu dzieciom jakiejś atrakcji na czas wakacji i takich upałów
Był basen na Bugaju, był basen na Żwirkach, był basen na Piomie...ile ludzi tam przychodziło??? Pamiętam czasy, gdy byłem dzieckiem cały czas byłem na basenie... Chyba, że wyjechałem na wczasy z rodzicami albo na kolonie. Za tej tak znienawidzonej komuny nie kąpałem się w fontannie tylko na odkrytych basenach, które były w Piotrkowie. Co mamy na tamtych basenach teraz??? Dlaczego w Piotrkowie nie ma choć jednego otwartego basenu??? Dlaczego Bugaj jest tak zaniedbany? Kiedyś można było kajaki wypożyczyć i pływać po dużym zbiorniku - teraz pływa tam tylko wyspa... Można sprawdzić w innych miastach jak można zagospodarować taki zbiornik...
dobre, z jakiej okazji władza ma zorganizować wakacje, czas wolny dla dzieci??? A od czego sa rodzice? Od przyprowadzania dzieci do fontanny, rozumny człowiek wie, że nie wolno kąpać sie w fontannie, ponieważ woda nie nadaje się do tego i była przebadana. Rodzice, myslcie!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!