Nie jakie w takich sprawach zapadają wyroki, ale od 10.03 znalazłem 4 wiadomości o nietrzeźwych kierowcach. Podaję daty 10.03, 12.03, 16.03, 23.03. W weekendzie po 16.03 policjanci zatrzymali 6 nietrzeźwych kierowców.
10.03 był bez prawa jazdy i 2,5 promila, 12.03 pijany kierowca 3,3 promila, 3.03 4,5promila i wjazd do rowu. Gdyby wszystkich wsadzać to po miesiącu brakłoby miejsc w więzieniach. Dlaczego nikt się nie zastanawia nad znacznie ważniejszą rzeczą, jak powinna pracować prokuratura, czy ich ocena sytuacji i oskarżenie powinny być adekwatne do wykroczenia, czy rolą prokuratury jest żądanie maksymalnego wyroku i naciąganie na siłę faktów, aby zmaksymalizować oskarżenie, a sąd niech się martwi co dalej. Kto powinien takich nadgorliwych prokuratorów powstrzymać i wykopać ich na "zieloną trawkę" jeżeli nie potrafią właściwie oceniać faktów. Dlatego pytam, kto powinien to nadzorować?
Nie wiedziałam,że u nas w kraju jest tylu specjalistów od prawa karnego. Mam pytanie kto z Państwa widział akta sprawy ? Z wielką łatwością wydajecie wyrok nie mając o sprawie i jej szczegółach zielonego pojęcia.!!
Słowo "skazany"jak to brzmi.Niestety osoby z pierwszych stron gazet tak są "skazywane"
Nie jeden dostał go leszek a ci co mają kasę robią co im się podoba nikomu się źle nie życzy ale sprawiedliwość powinna być po każdej stronie a nie tylko po jednej
Śmiech na sali, czy ja czy inny szary człowiek by tak zrobił to grzywnę by taką doje.... Zakaz dożywotni i ze 3 lata bezwzględnego. Dziękuję
A ja myślę że będzie apelacja !
Sąd udowodni, że pił ze strachu przed PiS i nie będzie żadnego wyroku !
Ile osób przez takiego człowieka mogło zginąć lub być kalekami?.Dla takiego artysty zawiasy to śmiech w biały dzień.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!