Ma badania z sanepidu? Jak nie ma to może to jest to niedozwolone. A wiek?
Brawo chłopaku!!! Podjade na lemoniadke, a zawistnikom konfidentom krótko-CHWD!!!
O jasna ch....! Jak was to boli,że dzieci sprzedają lemoniadę, itp.Zaraz byście te dzieciątka karali poprawczakami, a ich rodziców karą grzywny i więzienia. Ja pierdykam! Lepiej byłoby, gdyby kombinowały skąd wziąć te złotówki ocierając się o pokusy kradzieży? Abstrahując od stanu materialnego ich rodziców to wspaniała dla takich dzieci przygoda i nauka pozyskiwania skromnych złotówek drogą uczciwą i wymagającą od nich w miarę możliwości wysiłku i dobrej woli.Miałam okazję latem ub. roku kupić od kilku małych chłopców lemoniadę swojej roboty (wodę i rozpuszczoną w niej cytrynę, osłodzone delikatnie do smaku) na drodze z Ręczna do Włodzimierzowa i jaka u nich była ogromna radość, że zatrzymałam się przy nich autem i kupiłam kubek tej lemoniady za 2 zł. Trzeba nie wiem jakim być podłym człowiekiem, żeby atakować te dzieci. Również latem ub. roku miałam okazję kupić taką lemoniadę od dziewczynek sprzedających ten napój na jednym z piotrkowskich podwórek. Serce się cieszy gdy się widzi jak te dzieci reagują na widok kupującego od nich napoju. Tylko człowiek o kamiennym sercu będzie wymyślał cuda wianki na kiju,żeby tylko przeszkodzić radości tych dzieci. Poza tym - nie chcesz, nie kupuj, nikt cię do tego nie zmusza,ale pozwól innym ludziom sprawić tym dzieciom radość.
16-latka sprzedawała wiśnie, by zarobić na wycieczkę. Uwaga TVN link:
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!