Pseudopandemia.Ale na szczęście ludzie się budzą.Mam nadzieje że przedsiębiorcy rozniosą na dniach ten pis w pis**
Pan Prezydent Chojniak nie ma predyspozycji do bycia kierownikiem muzeum a co dopiero miasta, ale wygrywa wybory i już. W Piotrkowie nie ma chętnego na to stanowisko, a jak już jest to jest mierny. Więc, musimy się liczyć z tym, ze będzie bardzo długo prezydentem.....niestety .
Panie ściągnij pan lepiej inwestorów do miasta. Kiedyś Pioma, Delta, Sigmatex, Kara, Metalplast mozna by wymieniac zatrudniały setki pracowników. Teraz co hering?!. Młodzi uciekaja z tego miasta za pracą za dobre pieniądze.
Robimy swoje dla miasta np. likwidujemy targowisko przy hali i pozbawiamy ludzi pracy. Super. Brawo.
Nic nie wspomniano przynajmniej o staraniach jakie poczyniono w związku ze ściągnięciem jakiś nowych inwestorów ktorzy mogli by poszerzyć ofertę pracy.Nasze miasto nie dość że się starzeje to ponosimy coraz większe wydatki na oświatę.Dzieci z naszego miasta coraz mniej .a koszty rosną.Młodzi uciekają bo brak perspektyw.Same magazyny wokół Piotrkowa to z pewnością za mało.Gdzie jakiś przemysł,a jednocześnie jak miasto przygotowane jest dla nowych inwestorów.Myśle o terenach ,wszelkiego rodzaju mediach,
.
...żeby ta modernizacja ulicy Roosevelta nie skończyła się tylko na frezowaniu nawierzchni i łataniu kolejnych dziur.
Redakcja epiotrkow.pl zapomniała o jednej bardzo ważnej rzeczy. Powinna przed publikacją wywiadu zapytać pana prezydenta Chojniaka, czy rozmowa z dziennikarzem z PAP była sponsorowana przez Urząd Miasta, czy to PAP samo z siebie wykazało się inicjatywą i zainteresowaniem, ułożyło listę pytań i przeprowadziło wywiad.
Samej treści nie chce się za bardzo komentować, ale czytając wywiady z panem prezydentem naprawdę cieszę się, że nie uczy już w szkole.
Ubawiło mnie i to setnie pierwsze pytanie jakie zadała pani prowadząca wywiad z prezydentem. Dzisiaj. Jak się panu jechało? Chyba tak jakoś brzmiało...nie słyszałem do końca /prowadziłem pojazd/,ale tak jakoś leciało. Pytanie "istotne" ,gdyż odległość od magistratu na Jagiellońską jest "znaczna" i prezydent "swoje lata już ma". Gdzie to się ma do 80 plus...A pewnie i obstawa była....chwilę później gadka o oszczędności....
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!