Po co w takiej małej szkółce hala sportowa? Nie staryczyła by im zwykła sala gimnastyczna jak w Przygłowie czy Sulejowie? Hala to by się przydała dla siatkarek UKS Fuks
Władze Sulejowa potrafią wybudować oczyszczalnię a w "Pioćkowie" ????
A w Piotrkowie się dopiero zaczęła inwestycja , jakbyś nie wiedział dopiero co została oddana Stacja uzdatniania wody na Szczekanicy, a prace przy ul.Podole już jakieś trwają więc nie wiem czego ty się czepiasz.
Szkoła jest trzecią co do wielkości w gminie. Do tej pory nie było tam żadnej sali gimnastycznej. UKS Fuks jest instytucją prywatną (stowarzyszeniem, osobą prawną z własnym wpisem do KRS, zarządem, prezesem)nie jest instytucją gminną więc gmina nie może wybudować hali sportowej dla siatkarek. Gmina ma obowiązek wspierać działalność statutową stowarzyszenia i z tego co wiem czyni to w ramach pomocy dla organizacji pożytku publicznego.
Zamiast znowu się kłócić, napiszcie coś weselszego:
1) czemu impreza rozpocznie się w piątek, chociaż od dawna wiadomo, że w piątek - zły początek ???
2) jak zwykły mieszkaniec może uczcić otwarcie nowej oczyszczalni ścieków ???
Mam kilka propozycji, ale ciekawe co Wy zaproponujecie.
Nie może? Akurat. A kto jak nie samorządy budują obiekty sportowe? Kiedyś Marek Mazur taką inwestycję w Sulejowie (halę jak w Czarnocinie) burmistrzowi proponował, Bartek Borkowski o nią zabiegał. Wielu klubom ekstraklasy miasta pobudowały stadiony: Lechowi i Warcie, Wiśle, Legii, Lechi, Śląskowi. Ja nie mówię ża burmistrz ma dać Fuksowi halę na własność a potem Fuks se sprzeda bo nie będzie go stać na utrzymanie hali. Chodzi mi o wynajmowanie aby z hali korzystali uczniowie i mieszkańcy aby odbywały się imprezy kulturalno-rozrywkowe.
Marek Mazur mówił: Zachęcamy władze Sulejowa do zainwestowania w halę sportową. Pamiętajmy jednak, że to już jest zadanie samorządu, a my możemy jedynie je wspierać
Dokładnie tak Marek Mazur mówił. lecz samo postawienie hali to jedna sprawa a utrzymywanie jej później to druga. Tylko hale pobudowane przy placówkach oświatowych mają w dzisiejszej sytuacji samorządów racje bytu. Bartek Borkowski owszem zabiegał o wybudowanie kolejnej sali przy SP1 i Gimnazjum w Sulejowie. Tylko w którym miejscu? Na boisku asfaltowym? a gdzie miejsce na parkingi dla aut osobowych i autobusów? A kwestia lokalizacji hali przy dwóch drogach krajowych? To było w założeniach nierealne. Część radnych w poprzednie kadencji(2006-2010) zabiegała o przejęcie od Starostwa budynku Liceum i wybudowanie tam hali sportowej nawet kosztem wyburzenia istniejącej. Niestety pomysły te nie znalazły szerszego poparcia.
A w jakiej klasie/lidze gra FUKS ???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!