Policzcie te koszty wokół WOŚP. Telewizja, radia, czas antenowy, zaangażowane służby, wojsko, ludzie, zespoły muzyczne, banki. Ci ludzie nie są darmo. A z samej akcji zbierze się jakieś 200 milionów złotych. Budżet NFZ na 2024 rok to 195 miliardów! Ten WOŚP zbierze ułamek o wartości 1/975 budżetu NFZ (0,1%) !!!!!!!!!!! To są jakieś okruchy. Ta zbiórka nie ma żadnego znaczenia w systemie NFZ. Żadnego.
Przecież koszty organizacji tych imprez przewyższają zebrane kwoty..
Wspieram i będę wspierać. Moja córka wczesniaczek korzystała ze sprzętu WOŚP i zawsze będę za to wdzięczna. Bez względu na zarobki innych w tej akcji ,opinie osób w komentarzach,mam swoje własne zdanie. Mnie kilka złotych nie zbawi a jak widać moja córka dzięki takiej akcji ,sprzętowi WOŚP i opiece w szpitalu jest ze mną.
Czy światełko do nieba WOŚP jest lepsze od światełek w Sylwestra Ono nie płoszy zwierząt nie zanieczyszcza środowiska?W Sylwestra tyle o tym mowa by ludzie nie strzelali nawet chyba ustawa jest że można używać fajerwerek tylko w ten dzień ???? a przy imprezie WOŚP jest wszystko ok nawet jak organizatorzy nie zabezpieczą tej imprezy i ktoś wejdzie z nożem na scenę to wina jest PIS-iorów
Jedno jest pewne - zakupiony sprzęt uratolal zdrowie i życie wielu ludzi. Teraz w Polce mamy żenująco wysoki poziom hejtu, niszczenia wszelkich więzi społecznych i podziałów, więc każda inicjatywa spotyka się z krytyką, opluwaniem i poniżaniem.
Osobiscie nie jestem fanem WOŚP ale trzeba przyznać, że wydarzenie na długie lata wpisało się w kalendarz i mimo upływu lat nadal przyciąga ludzi, tworzy małe i duże społeczności.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!