metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość_babcia ~gość_babcia (Gość)09.12.2020 12:13

A bezdomny sam tego chciał jak nie chciał żyć z rodziną to pod most a ci młodzi przeszli tragedię

72

Trzask ~Trzask (Gość)09.12.2020 14:51

Dziwne rzeczy się dzieją. Butle same wybuchają, domy same się podpalają. Ktoś za to odpowiada? Czy to zwykła złośliwość rzeczy martwych?

31

gość_piotrkowianka ~gość_piotrkowianka (Gość)09.12.2020 12:12

Boże łzy się same zbierają do oczu są ludzie dobrej woli to jest coś okropnego

00

gość_miś ~gość_miś (Gość)09.12.2020 15:54

Co tak każdy z tym ubezpieczeniem??? Firma i tak znajdzie sposób żeby nie wypłacić lub okroić: zaświadczenie od kominiarz lub elektryka. Potem swojego pseudo biegłego i nie dostajesz nic.

23

wieśniak ~wieśniak (Gość)09.12.2020 13:31

W takiej sytuacji trzeba pomóc tym młodym ludziom - wielkie współczucie z mojej strony. Zastanawia mnie tylko czy dom był ubezpieczony. Znam wielu którzy tego nie robią, a później w przypadku tragedii mamy problem. Ja ubezpieczenie domu traktuję jako konieczność, bo w przypadku takiej sytuacji jak ta, oprócz pomocy od dobrych ludzi mamy jeszcze wypłatę z ubezpieczenia.

50

gość_majka ~gość_majka (Gość)09.12.2020 11:22

Sama osobiście znam kobietę która sama wychowuje dziecko i nie mają gdzie mieszkać bo nie posiadają rodziny kobieta schorowana pracuje gdzie może i nikt im nie pomaga nie mają nigdzie meldunku a państwo ma ich gdzieś. Tułaja się raz tu raz tam dlaczego takimi ludźmi nikt się nie interesuje i nie pomoże. Ludzie mieszkaja w swoich domach mają ubezpieczenia dojdzie do tragedia i zaraz liczą na datki od dobrych ludzi . A czy wy wiecie ile ludzi potrzebuje pomocy ???? I da zdani sami na siebie nie mając rodziny .

131

wojciech ~wojciech (Gość)09.12.2020 21:45

Wziąłem udział w pomocy. Ale.... Jeśli się remontuje dom ale zostawia się stary komin, który widać, że jest w fatalnym stanie i podłącza się do niego kominek to samemu prosi się o kłopoty. Nowy komin ceramiczny systemowy kosztuje około 1000 zł. Ręce opadają.

51

gość_gość 222 ~gość_gość 222 (Gość)10.12.2020 00:23

Co za ludzie nie macie ochoty to nie dawajcie tylko nie piszecie głupot. Co was obchodzi czy dom był ubezpieczony. Opamiętajcie.

42

gość_gość ~gość_gość (Gość)09.12.2020 11:17

A bezdomnym i ubogim kto pomoże ???

117

apel ~apel (Gość)09.12.2020 09:55

Apel do Gminy Sulejów: proszę ustawić kontener np. w MOPS lub MOK. Ludzie będą wrzucać dary rzeczowe. Pieniądze to nie wszystko.

50

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat