Nie znam tej Pani i nie będę się wypowiadać na temat jej kompetencji.
Niemniej dziwi mnie fakt, że się jeszcze ludzie nie przyzwyczaili do obsady wyższych stołeczków przez swoich-nieudaczników, donosicieli, popleczników, klaskaczy i oszołomów.
Leży stos podań o pracę absolwentów dobrych uczelni, a dyrektorka awansuje sprzątaczki na nauczycielki (z całym szacunkiem dla ciężko pracujących w tym zawodzie). Jeszcze dużo jest do zrobienia!
napisz lepiej jak potrafisz to po pierwsze, a po drugie wymień tych recenzentów co miażdżyli. i do razu napisz co znaczy ich autorytet w porównaniu z profesorami Kornatem, Wołosem, Stańczykiem, Paruchem, Mierzwą, Siomą, Farysiem, Sikorskim i innymi którzy akurat na tę ksiażkę się powołują w swoich pracach. jakby nie cenili toby z daleka omijali, jak prace niejakiego Lecha W. czy kilku innych co ich ksiązki zalegają w ksiegarniach i do niczego się nie nadają
Kukizowcu nasze muzeum nie jest już muzeum okręgowym. Dokładna nazwa to po prostu Muzeum w Piotrkowie Tryb. :)
Donos z rana jak śmietana! No, jak tam? Na kogo dzisiaj nasmarujesz donos i do kogo ten donos zaniesiesz? Chyba nie poprzestaniesz na tych kilkunastu, do których przyznałeś się w tej dyskusji (patrzcie nieco niżej).
Czytam nieskończone żale za panem Krzysztofem Wiączkiem i jakoś przestaje się dziwić, że w mieście dzieje się tak źle. Mówicie Państwo o sprawnej administracji naszym Muzeum, tylko czy sprawną administracją można nazwać jak ktoś już wspominał wywalenie działu archeologicznego i wrzucenie repliki chaty z maselnicą? Czy do sprawnego administrowania należy również usunięcie z ekspozycji najcenniejszych eksponatów takich jak XV-wieczne rzeźby gotyckie, zlikwidowanie zamkowej zbrojowni i wstawienie zamiast tego współczesnych replik strojów? Czy może do sprawnej administracji należą wystawy czasowe typu "wystrój mieszkań", czy wystawa współczesnej artystki-amatorki malującej aniołki w aktach seksualnych z diabełkami? Myślę, że pan Wiączek świetnie by się sprawdził w malutkim prywatnym muzeum w jakiejś niedużej wsi, nie w Muzeum Okręgowym. Tak złego dyrektora Muzeum Piotrków jeszcze nie miał. Natomiast co do nowej pani dyrektor - dajmy jej szanse. Jeżeli będzie kontynuować linię pana Wiączka, bądź jeszcze ją "pogłębi" będę pierwszym, który przy różnych okazjach będzie ją krytykować. Panie Grzegorzu: to, że ktoś przez ileś lat siedzi w Muzeum i nic nie robi dla jego rozwoju nie jest równoznaczne z doświadczeniem i kompetencją. Pan Wiączek nie wiem kim jest z wykształcenia, ale jeżeli jest muzealnikiem to za zniszczenie charakteru piotrkowskiego Muzeum powinno mu się zabrać dyplom.
Jest jeszcze kilka stanowisk dyrektorskich do obsadzenia, wybitni naukowcy już powinni stać w kolejce do lizania tylka wiadomo komu
Serdecznie gratuluje otrzymania stanowiska. Jak Pani wiadomo jestem botanikiem, leśnikiem. Wzorem Muzeum w Częstochowie lub w Bytomiu nie szło by założyć działu przyrodniczego? Ja, osobiście bym był taką sprawa zainteresowany. Już z początku mógłbym założyć herbarium Piotrkowa Tryb. i okolic. Kilka moich prac z odkryciami znajdzie Pani Dyrektor m. innymi w Zeszytach Przyrodniczych Uniwersytetu Przyrodniczego Seria Rolnictwo Jeszcze raz gratuluję. Dodatkowo napisze inna prośba, ale związaną z propozycją wystawy. z powaŻaniem dr inż Plackowski Ryszard Czyli nie omijajmy przyrody w muzeum, współpracujmy z innymi jednostkami tego typu
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!