Wykorzystywanie pracownika w miejscu pracy i brak dobrej zgranej ekipy do pracy i co sie dziwić ludziom.Ze nie chcą pracowac
Większość pracodawców chciała by byśmy pracowali najlepiej za darmo bo na wczasy im brakuje :))) O agencjach pracy już nie wspomnę - banda złodziei z aspiracjami pracodawcy!!!
Ciekawe czy pracodawcy chciałoby się pracować za 820 złotych lub za ponad 1200 złotych na miesiąc a właściwie za dwa przepracowane w jednym. Skoro pensja wójta, burmistrza, prezydenta miasta, starosty, a także marszałka ma wynieść maksymalnie 20 tys. zł. Obecnie zarobki tych osób mogą sięgnąć blisko 12,4 tys. zł. W ciągu ostatnich 15 lat pensje samorządowców wzrosły zaledwie o 18,5 proc. A niskie płace nie zachęcają do ubiegania się o takie funkcje przez osoby o wysokich kwalifikacjach, uważa wicemin. Wójcik. Boże słyszysz to i nie grzmisz! Więcej na http://sklave.manifo.com/
Wiosną bezrobocie spada, bo zaczynają się budowy a nie prace interwencyjne :)
Najlepiej jak by pracownik za 3 zł za godzine pracowal to tez by źle było dla pracodawcy ,nauczyli sie tylko zatrudniac ludzi z grupa bo im sie to oplaca taka jest prawda.Nie masz grupy to nie masz umowy o prace wiec pracujesz na czarno ewentualnie umowe zlecenie .Większość takich pracodawców w regionie jest bo sam sie o tym przekonałem .Jak odejdziesz z firmy to cię jeszcze obsmarują jaki to niedobry pracownik był bo pracowac mu sie nie chcialo na czarno i rzucił robote.
jak nie chcesz być wykorzystywany przez pracodawcę to załóż własną firmę - a jeśli nie masz na to funduszy, pomysłu, chęci, miejsca, czasu itp to pracuj u kogoś(kto to wszystko ma) i siedź cicho !!! :-P
Treść komentarza została usunięta przez moderatora forum
Po co pracować, jak można się pobujać na zasiłku.
I ponarzekać jak to jest źle.
W Piotrkowie i okolicach panuje jakaś "zmowa" pracodawców. Jak można proponować ciągle najniższą krajową z ewentualnie "mglistą" perspektywą "być może" kiedyś tam jakiejś premii. Najniższą krajową powinni dostawać ludzie bez doświadczenia, skoro już gdzieś pracowałem, coś robiłem w życiu to daj zarobić trochę więcej, a chętnie do Ciebie przyjdę i będę pracował. Wystarczy się trochę ruszyć z tego "zagłębia" a widać, że w innych miejscach w Polsce tak nie ma. Minęło 25 lat dzikiego kapitalizmu, kto miał się dorobić to się już dorobił, teraz czas by powstawała klasa średnia, a tu ciągle "pseudo" kapitaliści i bardzo biedni ludzie, a po środku pusto.
Był tez temat o agencji BALANS. Tym razem Manpower.Panie Adamie,mial Pan przykład,ze nikt nie chciał przyjść do Colepu na sam koniec,bo zatrudnialiście na kilka dni.Ludzie potrzebują pracy na cale zycie a nie tymczasowo.Tymczasowo to mogę się zameldować na wczasach-na które raczej nie będzie mnie stać pracując w Manpower czy innej agencji!!!!!!!! A co do premii to nie ośmieszajmy się!Jakie te premie?Moze 0,99 zl (tak dobrze czytacie) to nazywamy premia?Takie premie zdarzaly się w Colepie!!!!!!!!!! Wiec prawda jest taka,ze ludzie sa na zasiłku dla bezrobotnych a i tak pracują!!!!!!!!Wiec powiedzmy 500 zl zasiłku idzie na plus! Agencje pracy namnozyly się jak grzyby po deszczu!!!! I oferują umowę zlecenie ewentulanie i prace za 1750 brutto.Na tydzień,na dwa a jak dobrze pojdzie na miesiąc! Ale miejmy nadzieje,ze skoncza się Wasze umowy smieciowe!Moze ktoś się za to wezmie porządnie!Raz a dobrze!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!