Wkręt, nie wkręt trzymać się należy faktów. 25 pułk piechoty pojawił się w Piotrkowie w roku 1921, wcześniej stacjonował tu niedługo 2 pułk piechoty Legionów.
Pierwszą jednostką która stacjonowała w naszym mieście po roku 1918 była o czym zapominają nasi regionaliści (a może nie wiedzą ;)) 780 i dosłownie kilka dni, 781 francuska eskadra niszczycielska samolotów Salmson. U nas szkoliły się polskie załogi, które sukcesywnie zmieniały Francuzów. Z piotrkowskiego lotniska jednostka ta odleciała zajmować polski "korytarz" pomorski. NIe znam zdjęć maszyn, jest natomiast kilka ładnych portretów lotników, polskich i francuskich zrobionych gdzieś u fotografa w Al. 3 Maja. Próżno szukać tej informacji w całkiem sympatycznej monografii Pani Agnieszki o lotniczym Piotrkowie. Można to jednak wybaczyć mlodemu badaczowi, poza tym skupiała się raczej na lotnictwie cywilnym.
do gościa. Jako ,że mamy prylis motylis nie mam dziś nastroju na dywagacje na tamat "wiary" byłego i "współczesnego" burmistrza tego zacnego grodu. W dniu dzisiejszym mozna jednak sobie poużywać trochę więcej. Ale życzę Sulejowowi wszystkiego najlepszego ,a przede wszystkim lepszej drogi choćby od strony choćby Piotrkowa.
do troszkę większego cynika. Nie chcem ,ale muszem odpowiedzieć na niesłuszny zarzut. Potępiam w całej rozciągłości stan ulic w Piotrkowie -szczególnie moją "ulubioną" Roosevelta i Próchnika i również i inne.. ale władze nie raeagują . Gdyż budżet miasta jest zawsze napięty jak guma u majtek grubasa. Co do dojazdu do Sulejowa to oczywiście nie wina sulejowiaków. Nie moją jest również winą ,że ważna droga przez Sulejów zależy od widzimisię urzędasów z Warszawy.
Z ostatniej chwili ;radni z klubów RdZP,RdP,PO,PIS, SLD,oraz przewodnczący rady miasta w trybie nadzwyczajnym podjęli uchwałę o natychmiastowym rowiązaniu Rady Miasta i powołaniu wszystkich obecnych radnych do nowo powstałej jednoski wojskowej.Ma to położyć kres bałaganowi i rozgrywkom koalicyjnym w radzie miasta.Nowi radni bedą pochodzić z łapanki.
Jakby wrzucić info o remoncie ronda sulejowskiego, to by lepszy dowcip z tego wyszedł.
Zawsze uważałem, że Strawa pozwoli kiedyś na wpływanie do PT łodzi podwodnych..."Jakimś cudem ominią blokady po czym wróg wpłynie do Strawy potem rurami kanalizacyjnymi wpłynie do sraczy i zaatakuje WKU w naszym mieście". Wtedy na placu Pofrńciszkańskim będzie potrzebne kotwicowisko dla niszczycieli...Okrętów podwodnych.
W dzisiejszym Tygodniku "7 Dni Piotrków" (Dziennik Łódzki) informacja, że Krzysztof Chojniak wstąpił do zakonu Karmelitów Bosych, a na stanowisku prezydenta zastąpi go starosta Stanisław Cubała. Tak jest wydrukowane. I napisali, że to nie jest prima aprilis.
Tak na tym placu mogą wybudować co najwyżej parking dla 15 starów XD fajny żart na prymaaprilix XD
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!