Przeliczając - jeden komputer kosztował ponad 7 tys zł. Czy za tą kwotę da się kupić porządny komputer? chyba tylko szrot!!!
wow 136 komputerów za 1mln zł. To na jeden komputer wydano ponad 7 tys zł. kurde gdzie oni te komputery kupowali? i jakie one mają parametry skoro kosztowały aż tyle? Wiadomo zatrudnionych było przy tym jakiś 10 urzędników i poszło sporo przekrętów ale bez przesady.
Czytaj ze zrozumieniem i nie siej zamętu
- zestawów komputerowych było razem 172 (136 + 20 +16), - to już obniża koszt zestawu do 5.813zł;
- do tego dostęp do internetu przez 5 lat (licząc 20zł miesięcznie na 1 komputer przez 5 lat - daje kwotę 206.400) - i jeszcze szkolenia dla użytkowników z zakresu obsługi komputera (licząc tylko 200 zł na osobę wychodzi kwota 27.200zł) ...
Odliczając powyższe kwoty (które zaniżyłam) cena zestawu wyszłaby ok. 4.000zł; a nie jak podajesz prawie 2 razy tyle.
Nie zapominaj, że środki w całości pochodziły z EFS...
Piszesz o czytaniu ze zrozumieniem, a sama czytać nie umiesz:
To daje nam 136 sztuk - w zaokrągleniu około 7.300 zł na zestaw
Mnie taki zestaw z 5-letnim internetem kosztował 4.600. Duża różnica w cenie.
Weź pod uwagę dodatkowe wyposażenie dla ośrodka, które jest dostosowane do możliwości i potrzeb dzieci niepełnosprawnych, a które jest bardzo drogie. A także projektory i tablice multimedialne dla biblioteki i osrodka.
1 000 000 pln,to wszystko mało,10x tyle było by też za mało.Ale dobre i to.
Czyli darmowy komputerek i internet dla patologii
Myślisz że patosie składali by wnioski na darmowego kompa z netem?Myślisz że wnioski rozpatrywali idioci?Czy Ty na pewno myślisz?Twój post jest dowodem na to że życie bez mózgu jest możliwe.
Bla, bla, bla...
Nie chce mi się powtarzać, pisałem już tutaj wcześniej, co sądzę o tym sztucznie stworzonym przez władzę, wyłącznie w celach lansu i propagandy, problemie:
http://www.epiotrkow.pl/news/Kolejne-darmowe-komputery-trafily-do-mieszkancow,17992,0,0#coment
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!