a mnie szkoda słów na tego durnia i nie powiem nic, nawet nie jest wart,żebym go obraził
A co się spodziewać jak luda w Piotrkowie coraz mnie a co niektórzy tak dobrze się trzymają, że mogą radować do śmierci. Pan Macierewicz już tak posiwiał i włosków coraz mnie ale jak na "rodowitego piotrkowianina" przystało jeszcze będzie nas długo reprezentował. :-)
I co, że jest zadłużony. Ja tez jestem w bankach zadłużony i żyję.
A dajmy na to mocarstwo jakim jest USA największe mocarstwo i najbardziej zadłużone a Wszyscy z nimi się liczą. Biorą nawet kasę od Chin.
Zapytaj się czy mimo takiego zadłużenia spłaca to co pożyczył. jak tak to myślę, że nie ma tematu. Bo Państwo się tez zadłuża, Nasz Prezydent Chojniak też zadłuża Piotrków a kto będzie spłacał te długi.
Ja, Ty wiele tysięcy mieszkańców Piotrkowa a to co wszystkie wcześniejsze rządy nabroiły i teraz Tusku będzie spłacał cały Kraj.
Za długi.Na Wronią dziada niech nie psuje debaty politycznej w Polsce.
Janusz Palikot jest najbardziej zadłużonym posłem. Polityk w sumie jest winien 34,47 miliona złotych
więcej:
http://www.fakt.pl/Palikot-tonie-w-dlugach,artykuly,74123,1.html
Obecnie tylko ktoś z pejczem jest w stanie zakończyć wyniszczającą wojnę nie tylko siebie, dwóch wrogich formacji przy aprobacie pozostałych ugrupowań.
Dziś mamy w Polsce dobieraną według nieznanych kryteriów klasę rządzącą, mieniącą się kapłanami demokracji, niezależną od wyborców władzę, niespójne prawo, niesprawne państwo, które nie potrafi rozwiązać żadnego istotnego problemu z pożytkiem dla obywateli i setki uwierających jak czyraki niedogodności jak z filmów s/f. „Wybrańcy narodu”, zamiast współdziałać we wspólnej sprawie do czego zostali powołani, kłócą się o ‘duperele’, podstawiają wzajemnie nogi, wyrywają co intratniejsze posady, jednym słowem wolnoamerykanka, jak to między jaskiniowcami. Najgorsze jest jednak to iż tzw. elita polityczna jest praktycznie nieusuwalna a system demokratyczny z jej udziałem jest antydemokratyczny.
zobacz
Zgadzam się z Tobą, że Administracja się rozrasta i jest po to żeby obsadzać na wielu stanowiskach kolesi z klucza partyjnego lub po to żeby doczekali spokojnej emerytury.
Dlatego w PKP tworzy się wiele spółek, KRUZ nie połączą z ZUS bo temu ma służyć to co Państwowe.
Mamy demokrację i mamy prawo wybory ja mogę popierać Palikota a Ty możesz Kluźik. Po to walczyli ludzie żeby nam żyło się lepiej, oddawali za Polskę zdrowie a nawet życie.
Doczekaliśmy czasów, że prawica nie potrafi się dogadać bo jest wielu liderów, każdy chciałby być Piłsudskim.
Lewica jest jedna i maja się dobrze tak samo jak PSL a prawica rozpiździucha na całego.
Pokaż mi inny parlament w którym jest taki bajzel, na dalekim wschodzie trochę lepsi bo leja się po mordach, bo inaczej się tego nie da powiedzieć??!!
Czesi, Słowacy ,Łotysze, Węgrzy potrafią się dogadać w wielu sprawach i są dużo dalej od Nas choćby z agentami.
Przedstawili kto kim był i maja spokój a u Nas handel teczkami.
A skoro twierdzisz, że Palikot jest taki jak Lepper czy Giertych. No punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Lepper porwał za sobą rolników, przepraszam farmerów, opluwał Unię a teraz słyszymy, że 63% dochodów w gospodarstwach wiejskich pochodzi z dotacji z Unii. Tylko, że tam na zachodzie rolnicy dostawali lub dostają dotacje po to żeby papu było tańsze a u Nas. Odwrotnie im więcej wyciągają z Unii tym droższe jedzonko.
A Giertych zostawmy narodowościowców na inna rozmowę.
W każdym razie wystarczyło być wczoraj na spotkaniu może przynajmniej usłyszałbyś dlaczego On zakłada ten Ruch.
Dlatego, że zaufał Tuskowi że będzie lepiej zobaczył, że nie więc stwierdził, że wychodzi z PO i zakłada swoją opcję bo ma inna wizje i pomysł na Polskę.
I na zakończenie.
Zapytam się Ciebie, czy chciałbyś żeby rządził krajem ktoś kto nie miał konta i telefonu komórkowego i wierzy w to, że marihuany nie robi się z konopi, jak Jarosław Kaczyński czy ktoś jak Palikot który kierował wieloma firmami i mnożył swój majątek??
Ja raczej temu drugiemu, bo wie jak robić pieniądze czyli potrafi zarządzać ludźmi i biznesem.
A kierowanie Państwem to taka wielka firma.
Podejrzewa, że akurat dla pana Palikota to czy ZUS będzie wypłacał świadczenia czy nie, nie ma żadnego znaczenia. Sam mógłby coś niecoś przysponsorować. Ale nie za darmo oczywiście.
Byłem,widziałem,słuchałem,robiłem foto.Relacja werbalna i fotograficzna w poniedziałek.
Gwarancja,że ZUS będzie wypłacalny w mniemaniu Tuska jest śmieszna.
Czarno to widzę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!