Urząd jest instytucją która pomaga w znalezieniu pracy nie jednej osobie, pod warunkiem że te osoby chcą pomocy. Ile jest takich którzy stoją na korytarzu i tylko się modlą żeby nic nie dostać. Nie raz słyszałem na korytarzu wyzwiska w kierunku urzedniczek ktore zaproponowaly komus prace. ograniczyc swiadczenia z opieki to bezrobocie od razu spadnie
I pomyśleć, że 25 lat temu zamiast PUPu był żłobek. Priorytety władzy....
PUPy relikty minionej epoki to już dawno powinny zostać zlikwidowane. Jakie tam marnuje się pieniądze przeznaczone na walkę z bezrobociem. A najdziwniejsze jest to że wg statystyk bezrobocie spada ale wzrasta zatrudnienie w PUPach. Przecież ktoś tego spadku musi pilnować i go kontrolować tak mówią dyr. PUP. Więcej na http://sklave.manifo.com/
Nic dziwnego, w Piotrkowskim PUP urzednicy sa tylko po to, zeby dac papierki do podpisania. Kazda wizyta wyglada tak, ze dostaje sie papiery do podpisania, wyznaczaja kolejny termin i tyle. Zadnych ofert, zadnego skierowania na kursy, do pracy itp. nic kompletnie.
Dla mnie roboty nie mają i raczej nie będą mieć a to co po cichu szykuje PIS gaz LPG po 3 zeta to dopiero bezrobocie wzrośnie gdyz kogo będzie stać dojeżdżać do pracy jak tyle gaz ma kosztować a zarobi się minimalną krająowa
Zlikwidowac w cholere ten PUP. Instytucja nic nie wnoszaca,utrzymuje sie dzieki zarejestrowanym,bo ida na to dotacje EU.Korzysc to tylko maja nie sympatyczne pseudo urzedniczki,co obsadzily stanowiska pod wplywem koneksji i znajomosci.Juz dawno temu bylo w strefie fm o tym jak mlodzi ludzie po administracji nie mogli zrobic darmowego stazu w pupie piotrkowskim tylko dlatego ze nie maja nikogo w rodzinie co ma znajomosci.
Zlikwidować zasiłki dla bezrobotnych wraz z urzędem pracy i bezrobocie spadnie do 0%. Praca jest ale dla tych co chcą pracować i cokolwiek robić.
Czyli urzednicy nic nie robią w pT ?
tak zrozumiałem w ostatnim przykładzie ;-)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!