W 2021 ma być minimalna 4tys. Przecież pisowski pinokio tak obiecywał więc chyba jakiś honor ma. Chyba, że to zwykły pisowski oszust.
Dla posłów podwyżka diet o 50% a dla emrerytów po 60-70 zł brutto.
Dla posłów podwyżka diet o 50% a dla emrerytów po 60-70 zł brutto.
Jak 2021 skoro posłom dali to ja tak samo jak nie to demonstracji zorganizuje
Ja to się dziwię, jak samotne osoby, czy pary (np. bez dzieci) czy emeryci dają sobie radę, żyć w mieście za takie pieniądze. Na wsi niby trochę łatwiej, bo czynszu nie płacisz (choć nie zawsze), może masz jakiś ogródek, ale w mieście? Opłaty 1500zł (wiadomo: śmieci, prąd, ścieki itd.) do tego może jakieś leki, jedzenie i jak np. taka młoda osoba, czy w małym mieście, lub ktoś starszy, schorowany, czy samotny ma przeżyć za takie pieniądze?
W Piotrkowie prac coraz mniej, wiele placówek jest likwidowanych, wszystko tylko do "wynajęcia"... Do Łodzi czy Warszawy nie każdy przecież pojedzie, się wyprowadzi. Ech, ciężkie czasy. Wielka mi podwyżka 200zł. A w pośredniaku i tak ci wcisną staż za tysiąc złotych. Więc możesz wybierać: albo taszczyć pudła w biedrze (nie każdych jednak przyjmują), albo żyć jak nędzarz.
Nawet od pierwszego do pierwszego nie wystarczy. Czy nikt tego nie widzi? Wolicie pracować w tych zagranicznych kołchozach, korporacjach, za biurkami w magazynach czy przy jakieś maszynie? Powiedzcie nie, dajcie mi więcej niż te marne 2, 3, 4 kola.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!