"Umcy umcy" wraca do łask, tym razem "umcy umcy klubowe" ;)
Tak nudny typ muzyki, że aż dziwię się jej popularności.
To są dźwięki dla ludzi upośledzonych słuchowo, bardzo przykre i niepokojące jest to, że bardzo duże grupy są obarczone tym schorzeniem, zwłaszcza w biedniejszych częściach miasta, niegdyś byłem zmuszony przejeżdżać przez ulicę Wiejską w PT, praktycznie w każdym mieszkaniu znajdowały się osoby cierpiące na tę chorobę...
"Obecnie społeczeństwo nie oczekuje już usług kompozytorów. Kolesiowi w dresiku, podczas joggingu, kompozytor jest tak przydatny jak gówno dinozaura na środku ścieżki." Mądre słowa Franka Zappy. A od siebie dodam, że jaki poziom umysłowy polskiego społeczeństwa taka muzyka i jej gwiazdy. Nie ubliżając wykonawcom, ale każdy osiedlowy żulik, każdy pożyteczny głupek ułoży tekst o "wielkiej miłości", zdradzie itd.
Wpisałem w tubę tego dj-a, wysłuchałem tego wycia kastratów, nie mogę dojść do siebie, mam zakrwawione uszy i nieodwracalne szkody w mózgu.
Zacznijmy od tego że trzeba posłuchać każdej muzyki żeby wyrobić sobie bazę do dyskusji.Ktoś kto nigdy nie był w teatrze lub w operze, nie jest wrażliwy na sztukę i sięga tylko po disco polo nie może dyskutować z osobami które są obeznane z historią muzyki.A dla ciekawskich link do skomponowanego utworu przez Anthonego Hopkinsa a wykonanego przez orkiestrę Andrea Rieu - -nie tylko dla melomanów , ciekawostką jest to że Anthony Hopkins napisał ten utwór a dopiero pierwszy raz usłyszał go na tym właśnie koncercie. To dla tych co mają głębszą duszę i doznania
Jak stworzyć w Polsce hit? Napisać taką piosenkę, która każdy wyśpiewa po pijaku. Disco Polo jest tak pozbawionym ambicji kierunkiem,tak prostą muzyką, że trzeba nie mieć mózgu żeby czegoś w niej nie zrozumieć. To odpowiada słuchaczom, wątpliwym jest że słuchali czegoś ambitnego. Kiedykolwiek.
Ci co tak się wypierają disco polo i udają że nie słuchają, nie znają najlepiej się bawią przy tego typu muzyce i mało tego znają tekst piosemki!! Słuchając polskich piosenek wiadomo o czym jest tekst:)) ciekawi mnie tylko jedno jeżeli słuchacie tych anglojęzycznych tekstów to chociaż wiecie o czym one są? Czy słuchacie tego bo jest "modne"?
Po co piszecie takie bzdury jak wam się nie podoba to nie słuchajcie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!