Ja jestem za sportem całkiem prywatnym, bez finansowania go przez państwo. Gołym okiem widać bowiem (jak zresztą we wszystkich dziedzinach życia), że to co prywatne działa sprawnie i przynosi efekty nieporównywalnie większe niż publiczno-państwowe. Tak jest w przypadku piłki nożnej, siatkówki, tenisa, koszykówki itd. Rzecz jasna niektóre sporty musiałyby zniknąć z racji swej niepopularności. Ale któż by płakał za oszczepnikami? Nie każdy może być papieżem, a dla oszczepników też znalazłoby się inne zajęcie. Warto więc inwestować w sport, ale jeśli się ma na to własne pieniądze. Traktować sport jako kolejne dobre ulokowanie pieniędzy zamiast załamywać ręce nad poziomem naszych saneczkarzy, których nie ogląda pies z kulawą nogą.
Tak tak najlepszy jest wieczorny jogging, atlas przerzucony złom, piwko, drink, a Ci którzy zdobywają medale na olimpiadach to jakieś dziwolągi którym jeszcze trzeba dawać pieniądze smarować dupę masłem...Nie ???
Pojęcie o sporcie to Ty masz oooo bracie pewnie długo nad tym myślałeś, nie ???
To cytat z historii kościoła rzymskokatolickiego - prawda? Jak szukasz bandytów, morderców i złodziei to spójrz w przeszłość oraz trochę w bok.
Tu masz rację. Polska wydaje olbrzymie pieniądze na głupoty związane z tzw. sportem. Jeden medal olimpijski kosztował nas prawie pięć milionów złotych. Na ile średnich krajowych wystarczyłoby tej kasy, a na ile najniższych emerytur?
Tu się zgadzam, ale nie rozumiem dlaczego przemianowałeś szkołę na "olimpijczyków" skoro wiesz, że to w znacznej mierze darmozjady i naciągacze? Moralność Kalego?
Słabo liczysz. Materialne korzyści Romaszewskiego ze srania antykomunistycznym jadem są dużo większe. Gość sprawował wiele "zaszczytnych" i dobrze płatnych funkcji poza bezpośrednią polityką, dobrą pensyjkę przez 25 lat odbiera jego żona, a dla córeczki gość stworzył antyrosyjską telewizję. Córeczka może zatem swobodnie powielać brednie tatusia pławiąc się przy tym w luksusie opłacanym z naszych pieniędzy.
ps. Czy Białoruskie, UkraiNce i Ruskie płacą abonament za programy emitowane dla nich przez polską telewizję publiczną?
Mam jednak rację zastanawiając się nad prezentowanym przez was poziomem intelektualnym.
"Fakty", "Fakt" i magiel. To naturalne środowisko dla niektórych "myślicieli".
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!