metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
97-300 97-300ranga12.02.2014 11:30

Jak się żyło, kiepsko się żyło. Może trochę weselej. Stop komunie!

04

wiem to z autopsji ~wiem to z autopsji (Gość)12.02.2014 14:35

"luzik" napisał(a):
Łżesz jak pies.

Po sposobie formułowania myśli, jestem przekonany, że z przyczyn osobistych bardzo mocno dotknęło ciebie sformułowanie o zbrodniczości tamtego państwa.
Prl była ufundowana na kłamstwie, morderstwie politycznym i terrorze. Apologeci tamtych czasów najczęściej wywodzą się ze środowisk związanych z funkcjonariuszami systemu polityczno-terrorystycznego.
W tamtym państwie wykształciła się również grupa niewolników, którzy gotowi byli poświęcić godność dla osiągnięcia przywilejów i dóbr konsumpcyjnych (samochód, telewizor kolorowy, dom z wyposażeniem)
W temacie kto od jakiego cycka został oderwany nie będę zabierał głosu, ponieważ nie jest to tematem tej dyskusji.
http://vod.gazetapolska.pl/6220-nareszcie-dobre-wiadomosci

03

luzik ~luzik (Gość)12.02.2014 18:55

"wiem-to-z-autopsji" napisał(a):
Apologeci tamtych czasów

A ty czego jesteś apologetą - chyba głupoty. Podnosicie łby, bo wydaje się wam, że wybory już za moment i zaraz weźmiecie całą Polskę, a wszystkich Polaków - za mordę.
To wasza głupota powoduje, że różne Zbysie i Rysie bez żadnych przeszkód rozkradają to, co wypracuje naród. To dzięki wam szerzy się korupcja, rosną majątki bogaczy a ludzie niezamożni stają się coraz bardziej biedni.
Bo wy nie potraficie zająć się tym co jest ważne dla przyszłości Polski i Polaków. W waszych łbach ciągle kotłują się lustracje, sądy doraźne, opluwanie i rozliczanie tego, co było sto lat temu. Kiedy mieliście władzę nie potrafiliście rozwiązać jakiegokolwiek problemu, nikogo też sprawiedliwie nie ukaraliście. Nawet w przypadku takiego łobuza jak doktor G., lepiej niż stosowanie procedury karnej wychodziły wam rozpalanie stosów, odstawianie szopek i polityczny onanizm.
Nie ma was przy władzy, bo naród kolejny raz w historii wybrał mniejsze zło, gdyż lepiej być rządzonym przez złodziei, niż przez zamordystów i małpy z brzytwą w łapach.
A jak chcesz rozliczać PRL - to zacznij od swego szefa. Niech się wytłumaczy z życia swoich rodziców i z tego, jak korzystał z komfortowej pozycji, którą w komunistycznych realiach zapewnili mu właśnie rodzice.
Na mnie nie marnuj czasu - nie byłem członkiem ani kandydatem na członka, nie znajdziesz mnie w żadnej z przybudówek, nie byłem nawet w wojsku, nie masz co marzyć o ORMO. Teraz zresztą także.

Istnieje jeszcze parę rzeczy, wobec których mój stosunek jest niezmienny: nie lubię tępaków, ciemniaków, głupków, karierowiczów, złodziei i kłamców.
A zatem - nie pogadamy.

51

wiem to z autopsji ~wiem to z autopsji (Gość)13.02.2014 11:41

"luzik" napisał(a):
A ty czego jesteś apologetą - chyba głupoty.

No i wszystko byłoby git, gdybyś dalej pisał na temat.
Niestety ty, zdajesz sobie sprawę, że to co Ja napisałem o prl jest prawdą i stosujesz stary sprawdzony bolszewicki sposób na odwrócenie uwagi od tematu "a u was biją murzynów"

"luzik" napisał(a):
Istnieje jeszcze parę rzeczy, wobec których mój stosunek jest niezmienny: nie lubię tępaków, ciemniaków, głupków, karierowiczów, złodziei i kłamców

No to pięknie, ale kogo to obchodzi ?

12

FB Maniak ~FB Maniak (Gość)13.02.2014 14:24

Fajna strona prowadzona przez fajnego człowieka.

50

luzik ~luzik (Gość)13.02.2014 16:16

"wiem-to-z-autopsji" napisał(a):
No to pięknie, ale kogo to obchodzi ?

To był akapit dla ludzi inteligentnych.

31

taki jeden taki jedenranga13.02.2014 23:33

W PRL-u było jutro.
A dzisiaj go nie ma.
O!

;)

70

tutaj tutajranga14.02.2014 08:54

"Poszła po odbiór ważnego listu z sądu. Trafiła do monopolowego"
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15453323,Poszla_po_odbior_waznego_listu_z_sadu__Trafila_do.html
No, takich numerów to za PRL nie było...

30

wkołomaciej ~wkołomaciej (Gość)14.02.2014 10:11

Miast dzisiaj robi ankietę, brak stadionów, ośrodków sportowych, basenów, przedszkoli , żłóbków itd. itp. a to wszystko było tylko zostało zrównane z ziemią na złość PRLowi lub sprzedane za grosze, ateraz znów chcą to odbudować- chyba jak bdędą mieć pieniądze.I po co likwidowaliście coś czego dzisiaj pragniecie?

50

Nowy komentarz

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat