Tylu potrzebujących w małym miasteczku, a bajkopisarze pomagają ukrainie ehhh życie jest zabawne.
Na miasto mające 80ooo ludzi 7ooo dostaje tzw. "POMOC", to chyba za dużo? Ile to procentowo jest? Najlepiej ludziom dać wędkę i nauczyć ich posługiwania się nią, a nie dawać ryby za nic. Pracę, zajęcie, zatrudnienie, zarobek na utrzymanie w produkcji, usługach i handlu, a nie na opieprzanie się tylko dlatego, że mam nałóg i jestem w potrzebie. Jak na tych anty nałogowych plakatach: <<"Masz problem z alkoholem?" "Tak" - odpowiedział kloszard - "brakuje mi 50 groszy do winka">>. Pomoc powinno się dawać dobrowolnie tym najbardziej potrzebującym, a nie CWANIACZKOM co żyją na koszt innych. Mamy jednak taki system prawno-polityczny i społeczno-ekonomiczny, jaki mamy czyli EUROSOCJALIZM, socjalizm w wydaniu zachodnim, brukselskim, a nie wschodnim, moskiewskim, to tak będzie się ciągnęło i ciągnęło, bez rozwiązania. Czy ten mój wpis niepoprawny politycznie umieścicie czy jak inne poprzednie wytniecie? Co!!? "epiotrkow"??!
do piotrkowski kloszard
nie wiesz ile to procent 7.000 z 80.000
matołek
A całkowity koszt tej pomocy, to ta suma plus wszystkie koszty związane z utrzymaniem MOPR. Ciekaw jestem, ile dokładnie te koszty wynoszą.
Może chodziło Ci o wódkę? Nie każdy jest w stanie rozwiązać swoje problemy przy pomocy wędki, bo to wymaga pewnego zaangażowania. A przy wódce, to każdy problem odchodzi w zapomnienie... ;)
a czy 5-osobowa rodzina z dochodem ok 4 tys.miesięcznie i mająca 2 samochody też ma prawo korzystać z MOPS.
Co niektórym to się pracować nie chce, po co iść do pracy jak opieka da na wszystko a z czyich pieniędzy z naszych ( podatników). Z opieki wyciągają sporo kasy na dzieci na remont mieszkania i dotacje do mieszkania,węgiel itd. to po co im pracować jak mają więcej niż co niektóry co pracuje.
No jak prawicowy prezydent jest w koalicji z SLD , to musi coraz więcej mieszkańców korzystać z zasiłków. Taki urok socjalistów
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!