"Rosną wydatki na remonty, w szczególności dróg". A wybory samorządowe tuż, tuż więc wydatki na drogi wzrosną jeszcze bardziej. Ale czego się nie robi dla wyborców( czyt. czego się nie robi by zostać przy korycie).
Zadłużenie zadłużeniem, ale ile w mieście jest zrobione? Kasa nie poszła w błoto. Gdyby nie to zadłużenie to dalej Starówka wyglądała by obskurnie, nie byłoby remontu Słowackiego.
Jakim cudem magicznym zadłużenie z oficjalnych dokumentów urzędu zamieszczonych na ich stronie zmniejszyło się z prawie 200 mln zł do 135 mln ? Kreatywna księgowość przed wyborami robi swoje.
Zobaczcie pozycje nr 7 rok 2014
http://www.bip.piotrkow.pl/upload/20121212151631bdz1hjx9z5v2.pdf
Co jest zrobione??? Trochę farbą pochlapane kamienice, murek w rynku za 1 mln zł, i asfaltu warstwa na drogach kilku i to wszystko z kredytów!! Przypomnę, że roczny budżet miasta z naszych podatków płaconych wynosi 400 mln zł! To gdzie te pieniądze są, ja się pytam, no gdzie Chojniak?
A tak narzekają na prezydenta Chojniaka a tu zadłużenia miasta maleje pomimo tylu nowych inwestycji. Jeszcze nie tak dawno pisano w lokalnej prasie: Zadłużenie Piotrkowa dramatycznie rośnie. W ciągu 10 lat z 22 mln zrobiło się prawie 200 mln długu.
Mieszkańcy powinni się cieszyć że los obdarzył ich takim prezydentem jak Miłościwie nam Panujący Pan Chojniak. Jeden z internautów napisał że inni to nawet do pięt mu nie sięgają. I to jest święta prawda. Prezydent Chojniak zastał miasto drewniane, zaniedbane a zostawi je murowane, odbudowane. Gloria in excelsis Deo, Gloria, Gloria! Piotrków Trybunalski miasto sukcesu.
Polska wczoraj i dziś. Więcej na stronie: http://sklave.manifo.com
Wyborcy zapamiętajcie! Prezydent Chojniak zaciągnął dla miasta pożyczkę w Wojewódzkim Funduszu Ochrony Środowiska w Łodzi zastawiając szkoły i przedszkola a nawet szkolne stołówki i boiska. Czy takiego gospodarza chcecie ponownie wybrać na prezydenta miasta 16 listopada 2014 r? Zadłużać miasto pod zastaw każdy potrafi.
mam dobrą propozycję niech miasto kupi z 4 fotoradary za 3 lata nie będzie długu. A teraz pytanie do pani księgowej jak to wyszło ze mamy długu prawie 200 mln a pani twierdzi ze 135
Bo pani księgowa jest już myślami w 2017 roku ;)
Dług i zadłużenie to dwie rożne pozycje w budżecie.
Różnią się tak jak dzień od nocy. Kandydaci na prezydenta. Foto na stronie: http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Ja pierdzieleeeeeeeee jakie zadłużenie :O I ja jako mieszkaniec mam to spłacać z podatków itp. ??? Jak żeś CHOJNIAK NAROBIŁ DŁUGU TO TERAZ SAM SOBIE GO SPŁACAJ ! to jest jakiś żart! Wszystko tylko na pokaz...
135504444,98zł / 78000(około)= 17377zł na mieszkańca. I wszystko w temacie. Może zwolennicy pana Prezydenta zapłacą całość wtedy wyjdzie średnio większa kwota na zwolennika ale za to przeciwnicy nie będą obciążani. Wszak z miłości do prezydenta zwolennicy zrobią wszystko.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!