Dziś mamy rekord zgonów 26 z czego 21 na covid19, nowych zarażeń 24. W powiecie piotrkowskim nowch zakażeń 26 i 26 zgonów. Dane wg:
https://www.gov.pl/web/koronawirus/mapa-zarazen-koronawirusem-sars-cov-2-powiaty
To są skutki nie przemyślanego lockdownu i braku dostępu do lekarza. Więcej ludz umiera niż na Covid.
Umarło rokrocznie 70 tyś więcej w 2020. Pierwszy taki duży skok od 1945.
Ludzie prez bzmyślną politykę włodarzy boją sie iść i zrobić badania.
Jak w mieście jest szpital, w którym umierają ludzie, to rejestrach USC są również ci spoza Piotrkowa, którzy tu zmarli.
To są właśnie skutki polityki rządu i odcięcia ludzi od możliwości leczenia do lekarza dostać się nie można łaskę wielką robią jak receptę wystawią przez telefon a w niektórych przychodniach na receptę trzeba czekać 10 dni takie są fakty z naszego regionu
Te dane nic nie znaczą, bo akt zgonu sporządza się w miejscu śmierci, a narodzin w miejscu urodzenia. W mojej rodzinie 2 osoby zmarły poza Piotrkowem i jedna się urodzila w szpitalu w Łodzi. Bilans -1 Piotrkowian. W statystykach bez zmian.
Mała ciekawostka. Mieszkam na niewielkiej uliczce niedaleko szpitala PCMD. Po jednej stronie uliczki urodzeń jest sporo /jak na Piotrków/ druga strona tej uliczki to zgony.... mieszkają tam trzy wdowy. Mężowie zmarli w ciągu dwóch ostatnich lat...
Wczoraj byłam na Wolborskiej ze skierowaniem do kardiologa mam kłucia i kołatania w okolicy klatki piersiowej.Przechodziłam na przełomie pażdzirnika i listopada covid potwierdzony testem.Wizytę wyznaczono mi na kwiecień brawo.Co tu się dziwić ,że tyle zgonów będzie jeszcze więcej.
Trzeba uważać, bo Piotrków w krótkim czasie może stracić prawa miejskie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!