Inżynierek już powinien zmienić pracę. Do tej zdecydowanie się nie nadaje.
Takie pieniądze wynikają z tego że dana firma musi zainwestować w pługi piaskarki które pracują sezonowo a że zimy są jakie są więc takich firm jest jak na lekarstwo. Do tego dochodzi gotowość świątek piątek i niedziela gdzie trzeba mieć odpowiednią ilość ludzi wykwalifikowanych a nie ma dużo chętnych do takiej pracy. Dalej materiały,paliwo i oczywiście zarobek. Pozdrawiam wszystkich drogowców którzy pracują w tak trudnych warunkach
Dyrektorek nie ma pojęcia o nowych technologiach odśnieżania nie zna tematu zamiast zapobiegać oblodzeniu to likwiduje się jak już występuje oblodzenie .
1300 pln za godzine jazdy pluga.Ciekawe ile kosztuje godzina jazdy tira
Widzę to tak po 720 km:
- cena paliwa => 2'200 zł,
- koszty osobowe => 500 zł,
Cena 8-letniej pługopiaskarki - 215'000 zł.
Dzielę to przez 10 lat = 21500 zł na rok.
Wykorzystuję ją przez 6 miesięcy max.
Czyli 21'500 / 6 / 30 dni = 119 zł / dzień.
Czyli między 2'700 do 3'000 zł na dzień wynosiłby koszt używania przez miasto jednej pługopiaskarki.
A wychodzi mi tu dwóch mędrców i mówi, że kręcenie się po mieście jednej pługopiaskarki kosztuje dziennie od 32000 do 80'000 zł jakiejś solanki. Przecież takiej niegospodarności i braku zrozumienia ekonomii dawno nie widziałem. Dziennie po ulicach miasta jeździłoby 10 pługopiaskarek za te 30'000 zł.
Mam sprzęt, serwisuję go na MZTkach.
A kiedy na "niespodzianka" na Sikorskiego? Styczeń powolutku mija, a tam żadnych zmian, a miały być wprowadzone w styczniu i poprawić bezpieczeństwo. No kiedy panie inżynierze?
Zima ich jak zawsze zaskakuje, jak nie sama w sobie to kosztami. Stawki z kosmosu, ale swój swojemu daje zarobić.
Inne miasta to nic nie kosztuje? Biedna władza, auć! Chciałoby się aplauzu, a tu dziura w spodniach. Obiecane posadki rozdać, potańcówki zorganizować, życzonka złożyć. I co? I nic. Ludziska tego nie kupią
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!