w pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia w strefie fm usłyszałem, że są służby, które muszą pracować abyśmy mogli świętować, wymieniono: straż pożarną i pogotowie, policji nie wymieniono a tu co wejdę na ePiotrków ciągle piszecie co zrobiła policja itd. może piszcie więcej o straży pożarnej podajcie ich statystyki, ile mieli wyjazdów z jakimi statystykami zakończyli zeszły rok
W 2015 roku nasza policja wszczęła ogółem 3166 postępowań przygotowawczych - o 205 mniej niż w roku 2014, ustalając wskaźnik dynamiki ogólnej na poziomie 93,92%.
...
Wykryto 2092 przestępstwa - o 116 więcej niż w 2014 roku (2014 r. – 1976 wykrytych przestępstw), uzyskując wskaźnik wykrycia na poziomie 67,01%.
...
Czy można przekazać to jaśniej dla przeciętnego obywatela, a nie tylko słupki i statystyka?
Dziękuję,
Jarząbek
Na zdjęciu NAJŁADNIEJSZA buzia Piotrkowskiej Komendy Policji
A to ciekawe ;)
Ogólnie prawie wszystkiego mniej, wykrywalność lepsza, normalnie miodzio. Bezpieczniej się czuję po podaniu tych statystyk ;)
Policja bardzo szybko umorzyła dochodzenie w sprawie kradzieży moich kół za ok. 2100 pln, informując mnie jednocześnie o innych kradzieżach (tu padają nazwiska osób okradzionych). Ja się pytam do czego i po co mi te dane są potrzebne? Dla pocieszenia? - dla mnie to istna głupota. Nie mogłem uwierzyć, że dzieje się to naprawdę...
Policję mamy na pokaz. Tak jak i pani Sidorko. Statystyka to rzecz bardzo zabawna...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!