bardzo słabo w tym roku, stoiska rozstawione tak aby wyglądało, że dużo wystawców, zabrakło młodej krwi w tym roku, słabiutko prezesiku, oj słabiutko...
2016 to było coś...
~glejt (Gość)
bardzo słabo w tym roku, stoiska rozstawione tak aby wyglądało, że dużo wystawców, zabrakło młodej krwi w tym roku, słabiutko prezesiku, oj słabiutko...2016 to było coś..
- Owszem było słabo ze względu na nie fortuną datę, którą wymusiły na nas zawirowania w szkolnictwie. Wielu producentom nie odpowiadał termin. Dla tego było więcej makiet.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
~no co ty (Gość)
bez jaj naprawdę było słabo, modelarze noclegi sami sobie montowali i jedzenie, a cała kasa z dotacji poszła na zabudowę expo ( wiem z pewnego zródła), po takim czymś to nikt nie przyjedzie w przyszłym roku, a ja się pytam, gdzie pieniądze od firm, które pewnie płaciły za tą zabudowę, zaczyna być lekki smrodek...
- ~glejt (Gość)
bardzo słabo w tym roku, stoiska rozstawione tak aby wyglądało, że dużo wystawców, zabrakło młodej krwi w tym roku, słabiutko prezesiku, oj słabiutko...2016 to było coś..
- Owszem było słabo ze względu na nie fortuną datę, którą wymusiły na nas zawirowania w szkolnictwie. Wielu producentom nie odpowiadał termin. Dla tego było więcej makiet.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
~no co ty (Gość)
bez jaj naprawdę było słabo, modelarze noclegi sami sobie montowali i jedzenie, a cała kasa z dotacji poszła na zabudowę expo ( wiem z pewnego źródła), po takim czymś to nikt nie przyjedzie w przyszłym roku, a ja się pytam, gdzie pieniądze od firm, które pewnie płaciły za tą zabudowę, zaczyna być lekki smrodek...
- Było słabo i nikt tego nie ukrywa. ( powody podane powyżej). Gwoli ścisłości tylko o noclegi musieli zadbać sobie modelarze. Jedzenie mieli opłacone z dotacji na cały pobyt. Zabudowy Expo były dwie, jedna dla modelarzy z makietami pokryta z dotacji, a druga jak zawsze pokrywana przez samych producentów. Tak było od samego początku trybunałów i nić się od tego czasu nie zmieniło. Zasada była taka że zbiorczą fakturę za wszystkie stosika zawsze płaciła firma Schlesienmodelle Łódzkiej firmie Expo. Potem producenci indywidualnie rozliczali się z wymienioną firmą Schlesienmodelle według stawek jakie obowiązują za metr kwadratowy firmy Expo z Łodzi. Więc proszę nie robić niezdrowych insynuacji.
~Grześ (Gość)04.06.2017 17:58
A może zorganizować, wzorem innych miast, konkursy modelarskie. nie tylko modelarstwa kolejowego ?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aby zacząć organizować takie konkursy, chłopaki z ESMMK muszą mieć zaplecze w postaci własnego lokalu pod modelarnię. Mieli obiecaną przez miasto już 3 lata temu. Z tego co wiem nic się w tym kierunku nie zmieniło. Przez to nie mają szansy na wykonanie wspólnej makiety, aby prezentować Piotrków. Plotka głosiła o możliwości powstania modelarni w jednym z pomieszczeń po KRUSIE, ale sprawa ponoć utknęła od roku na czyimś biurku.
Czy ktoś może podać wyniki konkursu na najlepszą makietę i stoisko???
Super ta wystawa :))) Piotrków pozytywnie zaprezentował się w Europie :))) Oby nikt nie położył tej imprezy jak Radom Air Show!!!
Niestety wystawa mniejsza niz rok temu jedyna atrakcja to przejazd ciuchcia.
A może zorganizować, wzorem innych miast, konkursy modelarskie. nie tylko modelarstwa kolejowego ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!