metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
dyskurs ~dyskurs (Gość)15.05.2008 18:47

Dojdźmy do konsensusu - o gustach się nie dyskutuje. Wam się to nie podoba, innym tak.

00

Petrikauer ~Petrikauer (Gość)16.05.2008 00:15

Podejrzewam że ten protest przeciwko Interakcjom zorganizowali sami organizatorzy Interakcji żeby zrobić trochę szumu i wzbudzić zainteresowanie imprezą, która nikogo nie obchodzi.

00

tak ~tak (Gość)16.05.2008 02:47

mylicie pojęcie demokracji. Lubię INTERAKCJE, nie lubię np. koncertów piosenki dziecięcej - bo nie mam dziecka. Ale nie protestuje, bo wiem, że są ludzie którzy je lubią. Chciałbym liczyć na podobne zrozumienie w kwestii INTERAKCJII. Demokracja to nie prawo większości, ale poszanowanie praw mniejszości...

00

Michał ~Michał (Gość)16.05.2008 08:30

Nie mam nic przeciwko interakcjom niech się odbywają w tym naszym szarym mieście ale również nie zgadzam się na to by płacili za to podatnicy .Organizatorzy powinni przekonać do siebie sponsorów a pieniądze z urzędu miasta powinny być przeznaczone na inne cele.Tak na marginesie to ciekawe na co jeszcze idą pieniądze podatników ?

00

motyl ~motyl (Gość)16.05.2008 11:12

Jeśli ja jako zwykły mieszkaniec chciałbym zrobić performance i ściągnął gacie w centrum miasta, albo w muzeum pochlapał obraz to zapewne miałbym przechlapane i moje nazwisko pojawiało by się w lokalnych mediach jako inicjał.
Ale jak zjeżdża się grupa pomyleńców to nawet ogromna kasę im dadzą.
A wystarczy spojrzeć za okno i nóż się w kieszeni otwiera jak widzę jak to miasto upada, starzeje się, mnóstwo biedoty, brudnych i niedożywionych dzieci. Ilu z nich mogłoby za te pieniądze zjeść ciepły posiłek, dostać wyprawkę szkolną, obiedy w szkole itp?.......

00

Prawdziwy Petrikauer ~Prawdziwy Petrikauer (Gość)17.05.2008 09:00

Chciałbym jedynie zaznaczyć, że ja, internauta od ponad roku posługujacy się nickiem Petrikauer, współredaktor featurefoto.yoyo.pl i były redaktor petrikauer.wordpress.com, to inna osoba niż autor powyższego komentarza. Nie zgadzam się z Jego opinią - wręcz przeciwnie, bo na Interakcjach byłem wolontariuszem.

00

podatnik ~podatnik (Gość)17.05.2008 14:23

Dziwię się, że tak bardzo oburzacie się na wydanie pieniędzy z kasy miasta na Interakcje (chyba 30 tys.) a jakoś cisza panuje gdy chodzi o 8 czy 9 milionów dołożonych do komunikacji tylko dlatego, że rynek nie jest uregulowany. Tych pieniędzy wam nie szkoda ?

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)12.05.2010 14:23

"motyl" napisał(a):
Jeśli ja jako zwykły mieszkaniec chciałbym zrobić performance i ściągnął gacie w centrum miasta, albo w muzeum pochlapał obraz to zapewne miałbym przechlapane i moje nazwisko pojawiało by się w lokalnych mediach jako inicjał.
Ale jak zjeżdża się grupa pomyleńców to nawet ogromna kasę im dadzą.
A wystarczy spojrzeć za okno i nóż się w kieszeni otwiera jak widzę jak to miasto upada, starzeje się, mnóstwo biedoty, brudnych i niedożywionych dzieci. Ilu z nich mogłoby za te pieniądze zjeść ciepły posiłek, dostać wyprawkę szkolną, obiedy w szkole itp?.......

Święte słowa, Motyl. Ale cóż, nasze gadanie, czy protesty, jak ten, nieskuteczny zresztą, to rzucanie grochem o ścianę. Tylko dlaczego włodarze naszego miasta, i to ekipa za ekipą, popierają i współfinansują to niebywałe oszołomstwo?
Mimo wszystko, zapraszam do przeżywania "sztuki"!
http://piotrkow-trybunalski-piotr-wlostowic.blog.onet.pl/

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat