To samo ma stać się ze szkołą w Rękoraju, wójt rodzicom którzy próbują się czegoś dowiedzieć mydli oczy, każdemu mówi coś innego. Chce to niech buduję nową szkołę w Jarostach ale nie kosztem likwidować szkół w Gazomi i Rękoraju - może nie są tak nowoczesne jak ta co powstanie ale są przyjazne dla dzieci. W podstawówce w Moszczenicy jest dużo dzieci to gdzie będą chodzić te z Gazomi do Jarost? Jakoś nie wyobrażam sobie wożenia córki, która w 2013 pójdzie do zerówki do Jarost, a takiego dziecka nie puszcze samego autobusem. Paranoja.
Zabawne co piszesz, w artykule jest jasno napisane że będą chodzić do tej szkoły dzieci z Jarost i z Piotrkowa!!!. Nikt a bynajmniej nie Wójt, nie będzie chciał wysyłać dzieci aż do Jarost.
Najpierw może sprawdzisz jak wyglądają warunki dzieci uczących się w Jarostach. A poza tym cała inwestycja jest finansowana z pieniędzy przekazanych przez IKEA, więc w czym problem????? Może zazdrość?? Albo już szukacie "dziury w całym"????
Odpuście sobie jakieś komentarze negatywne bo budżet gminy nie ucierpi na tej budowie.
Według mnie to nie ma nic za darmo IKEA nie da 8 mln. za nic cosś musi mieć za ten sponsoring, A jestem ciekaw kto wybierał miejce pod budowę tej szkoły ???
Tak, to w takim razie powiedz mi gdzie będą chodzić dzieci z Gazomi i Rękoraja jeżeli te szkoły zostałyby zlikwidowane to jest w sumie ok 150 dzieci. Do Moszczenicy gdzie w tej chwili są już klasy "przeludnione"?. Nie jestem negatywnie nastawiona do budowy szkoły w Jarostach, super, że IKEA sfinansuje całe przedsięwzięcie, zazdrosna tym bardziej nie jestem bo nie ma o co. Od września chodzą plotki o likwidacji tych dwóch szkół, a wójt rodzicom którzy próbują się czegoś dowiedzieć za każdym razem mówi coś innego.
Nie ma problemu szkoda tylko że będzie tam hulał wiatr zamist dzieci :( a kwestia dojeżdzajacych dzieciaków z PT oigólnie mnie rozśmieszyła :)))
Dzieci z Piotrkowa do szkoły w Jarostach już dojeżdżają, dowiedz się więcej a nie spekulujesz coś zupełnie innego.
Margaretha Kamprad-Stennert w 2001 roku podczas wizyty w szkole w Jarostach chciała aby powstała nowa, gdzieś w miejscu spokojnym i cichym aby dzieci mogły spokojnie się uczyć.
Wystarczy trochę poszukać informacji na ten temat to się wszystkiego można dowiedzieć i rozwiać jakieś wątpliwości.
A gdzieś jest napisane, że to Ikea chce takiego patrona? Czytaj uważniej!
Czytamy jak chcemy. Chcesz nami kierować? A gdzie jest napisane, że my tego chcemy takiego nadzorcy?
Czy aby tereny obecnych magazynów IKEA nie należały kiedyś do gminy Piotrków Tryb. i nie zostały przekazane gminie Moszczenica, jeśli tak to gratuluje pomysłu przekazania, jeśli nie to proszę mnie poinformować, że błądzę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!