metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
dyskurs ~dyskurs (Gość)25.04.2008 19:14

Pani Agnieszko widzę, że ma Pani ochotę na dyskusję merytoryczną ale emocje momentami biorą górę. Proszę więc czytać poniższy tekst z nastawieniem pozytywnym.
NIEDOWIARSTWO w internecie to norma wynikająca z istoty tego medium - anonimowości.
Zwrot : <...> jezeli to co jest napisane jest prawdą - świadczy o moim braku wiedzy i możliwosci (w momencie pisania) zweryfikowania omawianych faktów czy treści. W połączeniu z propozycją rozważenia kandydowania w wyborach prezydenckich daje ocenę o pozytywnym zabarwieniu.
Rozumiem próbę pokazania możliwości weryfikacji danych, ale nikt - podchodząc praktycznie do sprawy nie będzie sprawdzał specjalnie treści napisanych na forum internetowy (zwłaszcza przed wysłaniem odpowiedzi) biegając po urzędach czy osiedlach. To jest TYLKO wymiana POGLĄDÓW w internecie.
Swiadomość czego dokonał - ów radny - na innym polu nie jest w tej dyskusji dla mnie najważniejsza. Rozmawiamy wszak o hymnie.
Więc do meritum.
Ja nadal nie rozumiem idei promocji miasta poprzez hymn.
Przyznaję się do kompletnego braku pojęcia o co chodzi.
Doprecyzuję.
Promujemy coś lub kogoś w celu osiągnięcia jakiegoś efektu. Z grubsza rzecz ujmując pierwszym efektem ma być popularność drugim zysk finansowy albo na prestiż, co i tak w gruncie rzeczy przekłada sie na finanse ale to na inny wątek.
Rozumiem, że miasto ma być obiektem promocji, ale czym ma być hymn ? dodatkiem ale do czego ? Jakiejś planowanej kampanii ?
- jaki ma być efekt ? Co uzyskamy ? wzrost turystów, inwestycji, jakość marki ?
Uściślę. Promocja musi mieć
- określoą grupę - do kogo ?
Przykładowo grając hymn na uroczystościach miejskich kierujemy promocję do mieszkańców. Nawet jeżeli to najpiękniejsza na swiecie kompozycja bez słów - będzie to promocja utworu wśród nich a nie miasta.
Załóżmy, że o piosenka z tekstem.
Pytanie z Eurowizją nie było złośliwe ale logiczne. Granie hymnu poza miastem moze promować Piotrków, ale w jakim celu ? Efektem będzie znany hymn i moze utrwalenie nazwy miasta pod warunkiem, ze ją zawiera.
To już przerabialiśmy Piotrków po dożynkach promowała grana w owym czasie non-stop piosenka Andrzeja Rosiewicza "Najwięcej witaminy". Pozwolę sobie wyrazić wątpliwość w to, aby teraz Piotrków mógł liczyć na większy hit niż ten. Tu żart - no chyba, zeby zaśpiewała go Doda.
Rozumiem dobre intencje promocji miasta, ale nie tędy droga! Zła promocja nieprofesjonalna tylko szkodzi. Proszę, o ile mogę sobie na to pozwolić, wybić ten pomysł mężowi z głowy.
Promowanie miasta wśród mieszkańców nie ma sensu. To tak jakby promować hipermarket wśród pracujących w nim kasjerek.
Odkopanie hymnu proszę potraktować jako ciekawostkę. Nie dokładać nam mieszkańcom Piotrkowa (przynajmniej tej grupie, której sie to nie podoba) kolejnego potworka !
Piszę za siebie - nie chce się wstydzić już bardziej niż muszę. A niestety muszę za rózne sprawy.
Tak jak ktoś napisał ponizej - uczmy dzieci i się hymnu Polski by móc na uroczystościach miejskich zaśpiewać więcej niz jedną zwrotkę.
Z poważaniem

00

Zona tego radnego ~Zona tego radnego (Gość)25.04.2008 20:44

Ma pan słuszną rację. W tej sprawie emocje wzięły górę. Moje skądinąd wzburzenie nie było skierowane do pana, lecz do pana przedmówców. Rozumiem pana argumenty. Fakt, dyskusja powinna dotyczyć hymnu, a nie osiągnięć mojego męża. Z tego miejsca chcę pana gorąco przeprosić za moje uniesienie. Proszę też o zrozumienie mojej reakcji. Wciąż słyszę, że radny to karierowicz, który myśli tylko o tym, jak dorobić się większego majątku. A stwierdzenie, Ten radny co wywołał temat niech się weźmie za drogi a nie szpanerstwo uprawia, spowodowało moją spontaniczną i zupełnie niepotrzebną reakcję (nazwijmy to) obronną. Chciałam w ten sposób pokazać, że ten radny nie siedzi z założonymi rękami i nie czeka na kolejną dietę wymyślając jakby tu stać się popularnym. Nie chodziło mi również o tanią reklamę. Uważam, że jak ktoś naprawdę chce pomóc innym, to po prostu to robi, a nie krzyczy, że chce zrobić. Powiem tak: gdyby faktycznie dyskusja dotyczyła tylko i wyłącznie wymiany poglądów na temat hymnu ja (przez wzgląd na mojego męża) w ogóle nie zabierałabym głosu w tej sprawie. Serdecznie pozdrawiam. Agnieszka.

00

Piotr ~Piotr (Gość)15.05.2008 21:37

Wracając do tematu artykułu uważam, że hymn miastu nie jest potrzebny ale hejnał by się przydał. Tyle, że grany z najstarszej w mieście wieży czyli z Fary

00

MarcinM ~MarcinM (Gość)29.05.2008 18:32

To byc hymn? Przeciez to beznadziejne jest.

02

Słuchacz Radia Piotrków Reaktywacja ~Słuchacz Radia Piotrków Reaktywacja (Gość)03.05.2016 14:58

Dziś 3 V 2016 w samo południe hymn miasta Piotrkowa Trybunalskiego zabrzmiał z szuflady!
Hymn zabrzmiał po raz pierwszy w eterze na antenie... Radia Piotrków z wieży Sigmatex.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat