W stosunku do całej Polski to i tak nieźle jak tylko co 20 świnia jest z piotrkowskiego.
A co ze śmieciami z Niemiec zwożonymi do Polski?
Świńskie zagłębie. Jak wracam z podróży i czuję smród to wiem że jestem już blisko
Jeśli rolnicy opryskują pola ekolodzy krzyczą jeśli naworzą obornikiem też źle. Jeśli płyną ścieki do wisły cicho.
Z krowami zawsze była sprawa prosta. Jest pole które jest posiane, trawę krowa zje, wodą popije, słomę się wyscieli w oborze i na to zrobi kupkę, wcześniej dając mleko. Z tego powstaje gnój który ponownie trafia na pole przed obsianiem i tak kółko się zamyka. Znaczy rozsądek rolnika.
A z świnką które nad wyraz szybko rosną i nabierają masy, jest tylko smród gnojowicy, zawieszenie ziemi, zwany pazernością ich właścicieli..
Takie moje przemyślenia.
X2 zgadzam się z Tobą.
Powinni sie zabrać za tych "rolników" bo kosztem jednego cierpią całe wioski.Smród nie do opisania.Dawniej tak to wszystko nie capiło jak teraz!!Leją gnojówkę bez opamiętania aby tylko jak najbardziej i najszybciej sie nachapać.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!