metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
stówa dla mnie ~stówa dla mnie (Gość)03.02.2011 19:57

"zbulwersowany" napisał(a):
A czemu miasto nie wspiera młodych zdolnych sportowców? Przecież mamy Mistrza Europy w tenisie ziemnym, Mistrzynię Polski w pływaniu!!!!!

I mistrzynię świata w sztukach walki obecną radną rady miasta z PSL Katarzynę Gletkier. Ona też nie dostała.

00

cma9999 ~cma9999 (Gość)03.02.2011 20:45

"kibic-recznej" napisał(a):
Trudno się dziwić. Ostatniego miejsce w grupie rozgrywkowej nie można zaliczyć do osiągnięć na najwyższym poziomie, a tylko za takie przyznaje się stypendia. Poza tym zarzuty prokuratora dla prezesa Dzwonnika (działanie na szkodę klubu Concordia i Urzędu Miasta w Piotrkowie) też mogły mieć na to wpływ.

1. domniemanie niewinności - jest coś takiego.
2. Runda wiosenna dopiero przed nami a jak zrobią kopacze na złość i się utrzymają ? A budżet już w styczniu ?
A czy przypadkiem nadal nie toczy się postępowanie prokuratorskie przeciwko defraudacji pieniędzy Piotrkowianina ? To może im też gówna za przeproszeniem damy chociaż w poprzednim roku wzięli ponad 1 mln zł a jak spadną to co ? Znowu kał !!!czy sekretarz dołoży bo sport perspektywiczny ?
Ja ogólnie nie rozumiem podziału pieniędzy !!! To co perspektywiczny tenisista, badmintonista, zapaśnik, biegacz, nic nie dostanie bo RĘCZNA ? Nie żartujmy, zróbmy podział prosty :
- 50 proc. wsparcia miasta jest uzależnione od ilości grup młodzieżowych. Bo to właśnie ma być misja miasta aby dzieciaki biegały za czymś tam a nie stały w bramie i piły i kradły. Wyciąganie dzieci z bramy.
- 15 proc. od ilości posiadanych przez zawodników klasy mistrzowskiej, I klasy sportowej i etc. ( ja również swojego czasu za wyniki sportowe dostawałem w wieku 14- 18 lat stypendium ale w tym czasie byłem wielokrotnym medalistą M.P. i członkiem kadry narodowej ),
- pozostała część to nic innego jak promocja miast i ilość kibiców na meczu. W ten właśnie sposób wiele klubów będzie zabiegało o "elektorat". Rachuba prosta jeżeli w 2009 r., było powiedzmy śr. 1000 osób na meczu to w następnym ma być 10 proc. więcej. Jak będzie mniej to niestety procentowo dodatek przepada na inną dyscyplinę. I wszystko. Sport nie może istnieć dlatego że dany fan club Prezydenta jest za albo przeciw danej dyscyplinie. Ale o czym mówić obecny REX raczej w podstawówce stał na "bramce" a WF nie był jego najmocniejszą stroną.
PozdrowienIa dla wszystkich kibiców naszego miasta PIOTRKOWA TRYB.

Komentarz był edytowany przez autora: 03.02.2011 20:50

00

o co chodzi??? ~o co chodzi??? (Gość)03.02.2011 21:34

Popieram poprzedników. Stypendia powinny być czymś wyjątkowym, nie ważne czy dla młodzieży czy dla seniorów. Przecież i trudność wzrasta wraz z wiekiem. Ale jakoś trzeba młodzież nagradzać za sukcesy, oni nie mają ani pensji, ani sponsorów. A starzy zawodnicy? Niech walcza o wysokie miejsca, żeby mieć full sponsorów. Maisto powinno wspierać młode talenty, a w minionym roku takich mieliśmy kilku! Podział stypendiów jest skandaliczny! Czy każdy z zawodników, którzy otrzymali stypendium, jest TALENTEM?
I jeszcze Concordia narzeka. Niech się nauczą grać, awansują to można pomyśleć. Dlaczego w artykule nie mówi się o młodych zawodnikach, o których czytamy od miesięcy w prasie??? A concordii poświęcacie cały artykuł!!! Napiszcie, co porabiają nasze młode talenty! Wolimy o nich czytać, a nie o spadku, spadku, spadku i biadoleniu

00

alfamar ~alfamar (Gość)03.02.2011 21:40

Piękna wiadomość dnia. Nareszcie. Wróciłem zmęczony z pracy, włączam kompa i co widzę...????? Nie ma kunkordii, w Piotrkowie nie ma kunkordii. NARESZCIE PANIE PREZYDENCIE. KIBICE WIELKIEJ PIOTRCOVII DZIĘKUJĄ.

00

wodnik1985 wodnik1985ranga03.02.2011 23:53

Zmęcony??? uciekaleś przed kibicami widzewa???heh

"alfamar" napisał(a):
Piękna wiadomość dnia. Nareszcie. Wróciłem zmęczony z pracy, włączam kompa i co widzę...????? Nie ma kunkordii, w Piotrkowie nie ma kunkordii. NARESZCIE PANIE PREZYDENCIE. KIBICE WIELKIEJ PIOTRCOVII DZIĘKUJĄ.

00

SG 1951 ~SG 1951 (Gość)04.02.2011 10:18

Jakiego widzewa? W Piotrkowie tylko ŁKS-a i Piotrcovia!!!

00

Aman Amanranga04.02.2011 22:07

"alfamar" napisał(a):
WIELKIEJ PIOTRCOVII

Już się tak nie podniecaj. Piotrcovia w piłkę nożną to gdzie teraz gra? Hę? Bo nie dosłyszałem. Możesz mi podpowiedzieć.

00

danka ~danka (Gość)05.02.2011 00:44

Do cma9999
( ja również swojego czasu za wyniki sportowe dostawałem w wieku 14- 18 lat stypendium ale w tym czasie byłem wielokrotnym medalistą M.P. i członkiem kadry narodowej ),
Chyba w badmintonie :)

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)05.02.2011 00:53

"danka" napisał(a):
dostawałem

danka .....czy nie powinna pisać ...dostawałam...?

00

cma9999 ~cma9999 (Gość)05.02.2011 09:51

"Aman" napisał(a):
Już się tak nie podniecaj. Piotrcovia w piłkę nożną to gdzie teraz gra? Hę? Bo nie dosłyszałem. Możesz mi podpowiedzieć.

jedne władze już pokazały gdzie mają stadion i klub piłkarski. Teraz widzę nowa strategia - budujmy nowe stadiony i niech będą cały czas nowe bo nie użytkowane.
Zasada BAREJOWSKIEGO "Misia" : po co on jest nikt nie wie ale to nie wszystko na CO NAS STAC !!!!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat