najważniejsze, że jest związany z kościołem, to już załatwia wszystko.
"Jest także silnie związany z Kościołem",[b] kiedyś go widziano jak ciągnął wieże farną, tak był mocno przywiązany
Ja pierdziele nie widzę tu nikogo ciekawego naprawde.
Chojniak podnosi podatki
Rozpędek jest z PIo czyli krzykaczy i mówiących tylko o tym że chojniak jest zły nie posiadając pomysłów jak to naprawić
Krzysztof Kurczyna to wiadomo BUSY to też tak średni wg mnie kandydat na prezydenta
A pan Lorek ma silne powiązania z kościołem więc będzie lobbował kler i renowacje kościołów etv.
Tak naprawdę wg mnie wybieramy teraz tylko mniejsze lub większe zło dla naszego miasta.
Przecież mamy już mecenasa...i... Króla... Octu. To rodzina jakaś? Wygląda jak młodszy brat “dotchła pani wózku”. Foto kandydatów na prezydenta Piotrkowa na stronie: http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Główny atut tego Lorka to fakt iż działa w wielu różnych organizacjach kościelnych - jest to wręcz niezbędne na stanowisku prezydenta miasta. Tylko czy jak działa w wielu organizacjach to znajdzie chwilę na zajmowanie się sprawami miasta? A był kiedyś w Piotrkowie? Czy ma zamiar być takim prezydentem jak posłem "z Piotrkowa" jest Macierewicz.
Pisowi coś się nie pomyliło? On chyba powinien startować na burmistrza Zelowa. Już nam jednego spadochroniarza - Macierewicza - podrzucili.
Ej Lesina na stronie PIO jest ich program. To ta petycja skierowana do prezia chojraka dwa lata temu, co to ją olał. I pamiętaj, że dzięki tym "krzykaczom", jak ich nazywasz nie miałeś podwyżki wody i ścieków w ubiegłym roku. Ja głosuje na ludzi PIO.
Program Wyborczy Program Piotrkowskiej Inicjatywy Obywatelskiej
Zobowiązujemy się do podjęcia skutecznych działań zmierzających do obniżenia kosztów życia w Piotrkowie Trybunalskim.
W szczególności doprowadzimy do:
1. obniżenia podatków od budynków mieszkalnych i gruntów pod budynkami mieszkalnymi do poziomu porównywalnego z sąsiednimi miastami naszego regionu – wpłynie to na obniżenie czynszów za mieszkania;
2. obniżenia opłat za wodę, ścieki i ciepło do poziomu porównywalnego z sąsiednimi miastami naszego regionu – wpłynie to na obniżenie opłat za utrzymanie mieszkań;
3. budowy mieszkań komunalnych (czynszowych) – umożliwi to życie w cywilizowanych warunkach dla Piotrkowian, których nie stać na zakup mieszkań w TBS-ie czy u dewelopera;
4. obniżenia podatków od budynków i gruntów związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej do poziomu porównywalnego z sąsiednimi miastami naszego regionu – wpłynie to na powstawanie nowych miejsc pracy i wzrost płac dla pracowników;
5. wprowadzenia dodatkowych ulg w podatkach dla małych i średnich przedsiębiorstw wzorem innych miast w regionie i w kraju – wpłynie to na powstawanie nowych miejsc pracy i wzrost płac dla pracowników;
6. uruchomienia nowych terenów specjalnej strefy ekonomicznej – przyczyni się do stworzenia nowych miejsc pracy przez inwestorów lokalnych i zagranicznych;
7. stworzenia miasta przyjaznego rodzinie, poprzez m.in. obniżenie ceny biletów MZK (w perspektywie darmowe emzetki), uruchomienie bezpłatnych zajęć sportowych dla dzieci oraz bezpłatnych zajęć w MOK dla dzieci uzdolnionych z rodzin uboższych;
8. likwidacji straży miejskiej i przekazania części zaoszczędzonych pieniędzy na piesze patrole dla Policji
9. przeznaczenia corocznie minimum 2 milionów złotych na małe inwestycje osiedlowe (chodniki, parkingi, uliczki osiedlowe, skwery, place zabaw itp.), dla których decyzje o realizacji będą podejmować Rady Osiedli w konsultacji z mieszkańcami – przyczyni się to do wyboru małych inwestycji najbardziej potrzebnych wokół naszych domów, a kontrola mieszkańców spowoduje oszczędne wydawanie pieniędzy na ich realizację;
10. kontynuowania budowy obwodnicy centrum miasta – uratuje to Piotrków przed zakorkowaniem centrum miasta po uruchomieniu płatnej autostrady A1.
wole takiego kandydata niż takiego który mówi że nie interesuje go fotel prezydencki a później jednak startuje w wyborach...
ludzie a kto tu ma kandydować jak Chojniak ma poparcie ponad 50% i on wygra jak nie w pierwszej turze to w drugiej , i On jest głównym faworytem
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!