~gość (Gość)2 godziny temu, 15:30- byłem w Czarnobylu i wiem co się tam stało i jak to wygląda dziś, żal mi tylko twoich dzieci jak będą miały prane mózgi na twoje podobieństwo, żadnej samodzielności!
Chyba z wolnością i praworządnością w Polsce jest jednak znacznie lepiej, niż w innych krajach eurokołchozu. Może do nas przyjechać szwedzka nastolatka, jeździć gdzie chce, i jeszcze filmy kręcić. O, i jeszcze ma obstawę za friko. U niej w Szwecji, w miastach są strefy, gdzie rdzenni Szwedzi się nie zapuszczają - ba! nawet służby z policją włącznie boją się tam zapuszczać. To chyba znacznie ciekawsze do filmowania niż jakieś tam kominy? Od kominów są kominiarze i święty Mikołaj... No i Donald Tusk, jeśli trzeba będzie komin pomalować.
Jedna rzecz jest tu bardzo tajemnicza. Inne dziecko, które olewa chodzenie do szkoły i w dodatku ma taki wyraz twarzy, stałoby się w Szwecji od razu obiektem zainteresowania odpowiednich służb i zwyczajnie odebrane rodzicom. Taki los dotyczy w Szwecji oczywiście tylko białych dzieci, a Greta akurat spełnia to kryterium. A tutaj z wagarowiczki zrobiono międzynarodową celebrytkę. "Aktywistka", która nie potrafi sama się wysłowić, a z jej twarzy emanuje upośledzenie umysłowe. Nie, nie nabijam się z jej upośledzenia. Żal mi jej, a wykorzystywanie upośledzonych osób do załatwiania brudnych interesów uważam za naganne i nieetyczne. Cynicznie zrobiono z niej narzędzie do wywołania zmian gospodarczych, skutkujących wzrostem kosztów życia szarych obywateli. Z drugiej strony strasznie mnie irytuje, że politycy traktują ją jak eksperta i wyrocznię. Świat zwariował. I dlaczego ona jest ubrana w trzy warstwy ciuchów (popatrzcie na te trzy kaptury), skoro twierdzi, że zrobiło się za gorąco?
Greta! How dare you?!
~Pierre D. (Gość) co się dzieje jak stronnik kiełbasa plus bez pojęcia chcociażby o podstawach prawa, wypowiada się o praworządności, to już nie są żarty ? Dlatego,że jutro mogą do ciebie przyjść z rozdartymi mordami powołując się na jakieś pseudo prawo "guru" i zrobić człowiekowi krzywdę, już historia przerabiała praworządność sowiecką i faszystowską, wiele krajów miało podobną, taka praworządność zmiotła miliony ludzi i była tylko jedynie słuszna! TVP też pierze mózgi jest tylko jedna wola i praworządność jednej partii!, to się zawsze kończyło tragicznie!
Wybrali do tego "biznesu" ją aby się lepiej "sprzedawało". Ona nawet nie ma tej świadomości. Skoro nie jest pełnoletnia dlaczego podróżuje bez rodziców czy ustalonego przez sąd opiekuna?
To dzieciątko niech spojrzy w niebo gdzie opryskują nas prawie każdego dnia a nie szuka sensacji tu gdzie jej nie ma. bo CO2 nie j jest problemem dla ludzkości i natury a jego brak oznacza śmieć nie tylko istot żywych ale i wszelkiej roślinności. więc młoda niech się nauką zajmie a nie daje sobą manipulować bo wątpię by za swoje pieniążki tu przyjechała tylko za kasę sponsorów którzy promują NWO
Kilka faktów o elektrowni Bełchatów, które podają eksperci ClientEarth:
spala jedną tonę węgla na sekundę;
emituje więcej CO2 rocznie, niż są w stanie pochłonąć polskie lasy;
jej emisje równają się temu, co co emituje do atmosfery 12 proc. wszystkich wulkanów na całym świecie;
rocznie emituje tyle samo CO2, co 6,5 miliona samochodów;
emituje ilość CO2 równą wyprodukowaniu mięsa z 3 milionów krów.
Ekoterror, może niech wybierze się do Rosji, Chin, Indii, Brazylii, USA i Niemiec. Polska produkuje 10,5% co2 w Europie podobnie jak Francja a zieloni Niemcy 22,5% można sprawdzić w Google.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!