Po pierwsze - nagrywała prawdopodobnie na zlecenie niemieckich koncernów w energetycznych.
Po drugie - to Niemcy emitują na głowę mieszkańca dwa razy więcej CO2 niż Polska.
Po trzecie - najwięcej elektrowni węglowych, w tym na węgiel brunatny jest w Niemczech.
Po czwarte - aktualnie w Niemczech budowana jest największą w Europie kopalnia węgla brunatnego.
Po piąte - niemiecki minister właściwy do energetyki wydał zgodę na uruchomienie w lipcu br. nowej elektrowni opalanej węglem kamiennym.
Po szóste - w Niemczech wycięli w 2019 r. prastarą puszczę pod budowę kopalni węgla brunatnego i strzelali do tzw. ekologów - gdzie wtedy byłaś Droga Greto!?
PS.
Jaskrawym przykładem manipulacji jest wyretuszowana przez GW fotografia, które przedstawia chłodnie kominowe "walące czarnym dymem"!
Może jakiś głupek z fizyki to kupi (lub nawiedzony albo zmanipulowany politycznie).
Drodzy Czytelnicy - z chłodni kominowych może lecieć w niebo najwyżej para wodna.
Skroplona, czyściutka para wodna - taka z której pada deszcz!!!
To chore dziecko a nie żadna aktywistka. Ktoś jej coś nagadał i uwierzyła, bo młodość jest naiwna. A występ na szczycie klimatycznym kiedy mające wszystko dziecko twierdzi że ma odebrane dzieciństwo...bez komentarza.
Polska ma zamknąć swoje kopalnie i kupować węgiel od Niemiec z ich nowo otwieranej kopalni.
Wszystko elegancko, ekologia, filmiki, etc. Tylko tak zastanawiam się, kto zapłaci za to, że Polska Policja "chroni" jakąś obcą dziewczynkę, bo przyjechała coś nagrywać. Jeżeli takie numery się dzieją, młoda powinna mieć prywatną obstawę, ale co ja tam wiem, nie znam się.
Na marginesie. Ostatnio w Niemczech została otworzona nowa elektrownia węglowa. Dziękuję za uwagę
Nawet w Piotrkowie Tryb. czuć ślad węglowy jaki po sobie zostawiła. Chore dziecko wykorzystywane przez światowe koncerny "eko" do swoich interesów. ŻENADA.
Tak sobie myślę....A czym kiedyś ogrzewano domy ? Do lat 90 kwitł przemysł górniczy i nie tylko i z całym szacunkiem do wszystkich Eco nikt nie robił z tego takich cyrkow jak teraz ...
A jeszcze był koks to dopiero smrodek
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!