Spektakl był słaby. Przydałaby mu się się porządna, krytyczna recenzja. Kamiński spacerował jedynie pomiędzy elementami scenografii a jego teksty były puszczone z płyty. Wizualizacje wiejące amatorszczyzną i to z nie wyłączonymi przyciskami Windows Media Player;) 2-godzinne opóźnienie - żałosne. Przez ten czas publika była zmuszona wysłuchać podziękowań dla lokalnych działaczy i sponsorów, bawić się w wymyślanie przysłów i oglądać 2 tygodniowe źrebię (gdyby ktoś nie wiedział jak źrebię wygląda...) To najprymitywniejszy spektakl Szapołowskiej, spośród wielu jakie widziałam. Sporo poniżej Jej ogromnych możliwości. Taka sztuka dla sztuki, z której największą satysfakcję czerpią chyba Twórcy. W skali 1-10 spektakl oceniam na słabe 4, gdyby nie magia gry Szapołowskiej byłoby jeszcze niżej...
Spektakle p. Kamińskiego to niezwykłe przeżycie artystyczne, a udział G. Szapołowskiej, której talent podziwiałem w filmach Kieślowskiego, Barańskiego, Łazarkiewicz i Makka sprawi , że będzie to magiczna impresja. Wybór aktorki do tej roli w dechę. Żałuję tylko, że nie będę mógł być obecny.
Notka w Wikipedii o Kamińskim coś mocno na wyrost. Polski aktor, lektor, reżyser widowisk i spektakli plenerowych. Magiczny głos. Człowiek teatru. Ho, ho. Cóż, wystarczy okręcić szaliczek wokół szyi i już się jest AKTOREM, ARTYSTĄ i TWÓRCĄ. Na epiotrkow to kupią.
"Osiągnięciami" tego pana jest "wyreżyserowanie" dwóch propagandowych chał, które były nader kosztownymi produkcjami reklamowymi dla plebsu sławiących życie i dokonania panów działaczy i polityków - Krzysztofa Chojniaka i Marka Mazura, czyli osławione "widowiska historyczne: "Zygmunt August w Piotrkowie" z Jerzym Zelnikiem w roli głównej (2007) i "Kmicic Europy czyli sąd nad Krzysztofem Arciszewskim" z Olafem Lubaszenką (2010).
Błąd rzeczowy. Powinno być: "z Krzysztofem Chojniakiem w roli głównej".
Za te bezeceństwa nie zapłacili ze swoich kieszeni, tylko z budżetu miasta Piotrkowa i Sejmiku Województwa Łódzkiego.
Zapewne sam ją pisał :)
Nie inaczej. Ale redaktor wiki z niego cienki coś.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Kami%C5%84ski_%28aktor%29
"Przez klika lat był związany z Teatrem Powszechnym w Łodzi."
Może i przez klika, ja tam nie wiem. Ale czym był związany? Palił w kotłowni? Strażakiem za kulisami był? Ten internet to wszystko przyjmie. A taka Wikipedia jeszcze więcej.
Bo jak pisze inny Piotrkowianin, "Wikipedia to wolna encyklopedia internatów". No po prostu, internatów i już.
http://kowalczyk.info.pl/articles.php?id=224
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!