metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotrkowianin Piotrkowianinranga20.11.2010 09:29

Cytuję:
Okręg nr IV
(...)
Reja

Jaki sens jest umieszczać w wykazie ulicę, przy której nikt nie mieszka? Nazwę tę nadano niecałe 20 lat temu, a wszystkie stojące w pobliżu tej ulicy bloki mają w adresie ul. Słowackiego lub Modrzewskiego.

00

Waldemar ~Waldemar (Gość)20.11.2010 09:39

"Piotrkowianin" napisał(a):
Jaki sens jest umieszczać w wykazie ulicę, przy której nikt nie mieszka? Nazwę tę nadano niecałe 20 lat temu, a wszystkie stojące w pobliżu tej ulicy bloki mają w adresie ul. Słowackiego lub Modrzewskiego.

Jestem pod wrażeniem wnikliwości analizy artykułu :)

00

Aman Amanranga21.11.2010 14:28

Nie jestem tego w 100% pewny ale podejrzewam, że na ulicy Mireckiego między Hutniczą a Topolową też nikt nie mieszka.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga21.11.2010 21:08

"Aman" napisał(a):
Nie jestem tego w 100% pewny ale podejrzewam, że na ulicy Mireckiego między Hutniczą a Topolową też nikt nie mieszka

Podobnie jak na Al. Marszałka Piłsudskiego (a nie powinno być przypadkiem Al. marszałka Piłsudskiego?).

00

Waldemar ~Waldemar (Gość)21.11.2010 22:00

"Piotrkowianin" napisał(a):
Podobnie jak na Al. Marszałka Piłsudskiego (a nie powinno być przypadkiem Al. marszałka Piłsudskiego?).

Najlepiej "aleja Marszałka Piłsudskiego"

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga21.11.2010 22:44

"Waldemar" napisał(a):
Najlepiej "aleja Marszałka Piłsudskiego"

Ale dlaczego marszałka wielką literą? To nie jest nazwa własna, tylko stopień wojskowy.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat