Łapy ucinać tym, co mażą po murach. A nie jeszcze dorabiać do tego ideologie!
Graffiti to rodzaj sztuki...A ,,mazaniem po ścianach" można nazwać pseudo-,,kibiciarskie" grafomanie...
Oj, chłopie... Żebyś ty wiedział, z czym się "street art" je!
Żebyś Ty wiedział, na czym, czym i co streetpainterzy malują! Wyobraźni Ci zabraknie, żeby wyimaginować... Ale jestem pewien, że gdybyś zobaczył na chodniku rysunek Joe Hilla byłbyś pierwszy, który by krzyczał, żeby to jakoś utrwalić... Nie wiem: w szkło oprawić, w ramki wziąć!
Albobyś stał po prostu z gębą rozdziawioną.
A taka np. street-artowa wojna Banksy'ego vs. Robo stworzyła całkiem nową gałąź turystyki :) Ludzie pół świata przemierzają, żeby to sfotografować.
My mieliśmy Pomnik Przechodnia, koło poczty i Przystanku 2000, ale go dobrzy ludzie zniszczyli, a barbarzyńcy nie uratowali. Albo barbarzyńcy zniszczyli a milczenie dobrych ludzi odesłało akt wandalizmu w niepamięć?
Mamy jeszcze ledwo widoczną, przedowcipną tablicę obwieszczającą przeniesienie Centrum Świata do Piotrkowa, ale już chyba niedługo. No i jeszcze kamienne owce gdzieś się pasą. Ale myślę, że znikną, bo co nam kamienne owce: mamy dosyć żywych baranów.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!