metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
BLEKI BLEKIranga10.04.2011 22:24

żeby być trenerem to trzeba umieć potrafić trenować tak ludzi by ich mięśnie wiedziały co umysł chce im przekazać

00

jaki ~jaki (Gość)11.04.2011 09:24

"BLEKI" napisał(a):
żeby być trenerem to trzeba umieć potrafić trenować tak ludzi by ich mięśnie wiedziały co umysł chce im przekazać

może to ktoś przetłumaczyć na polski ???

00

Sympatyk AKSu ~Sympatyk AKSu (Gość)11.04.2011 11:19

MISTRZOSTW KRAJOWEGO ZRZESZENIA LUDOWE ZESPOŁY SPORTOWE
W ZAPASACH STYL KLASYCZNY KADETÓW , JUNIORÓW
PIOTRKÓW TRYBUNALSKI, 15-17,04,2011
Hala Relax

00

adam ~adam (Gość)11.04.2011 13:49

"jaki" napisał(a):
może to ktoś przetłumaczyć na polski ???

Zapewne chodzi o to że w takich acyklicznych dyscyplinach sportu jak zapasy trener musi u szkolonych przez siebie zawodnikow wytrenować specyficzne nawyki ruchowe,tzw."czucie miesniowe" oraz orientacje przestrzenną.Zapaśnik musi oprócz takich cech motorycznych jak siła wytrzymałościowa,szybkośc,zwinność posiadac wybitna koordynacje ruchową czyli zdolnośc do wykonania złozonych przestrzennie i czasowo ruchów,przestawiania sie w jak najkrótszym czasie z jednych zadań ruchowych podczas walki na inne oraz umiejetność rozwiązywania innych pojawiających sie niespodziewanie / jak to w walce zapasniczej przeciez bywa/. Mam nadzieje że napisałem w miare zrozumiale :)

00

stan ~stan (Gość)11.04.2011 20:55

te"jaki" czytać tez nie umiesz? A może Ty jestes totalnie niekumaty?

00

Lopez ~Lopez (Gość)12.04.2011 09:45

Panowie...Panowie..jaki worek medali? co to za medale? czy mają taką samą wartość jak meadale mistrzostw Polski w Piłkę Ręczną,Siatkówkę czy piłkę Nożną.Owszem brawa za medale ale to jest sport nie medialny a ze szkolenia sztuk walki cieszą się wlaściciale dyskotek bo mają wyszkolonych za nasza kasę bramkarzy

00

BLEKI BLEKIranga12.04.2011 12:12

Cytuję:
~adam (Gość)22 godziny temu, 13:49
Zapewne chodzi o to że w takich acyklicznych dyscyplinach sportu jak zapasy trener musi u szkolonych przez siebie zawodnikow wytrenować specyficzne nawyki ruchowe,tzw."czucie miesniowe" oraz orientacje przestrzenną.Zapaśnik musi oprócz takich cech motorycznych jak siła wytrzymałościowa,szybkośc,zwinność posiadac wybitna koordynacje ruchową czyli zdolnośc do wykonania złozonych przestrzennie i czasowo ruchów,przestawiania sie w jak najkrótszym czasie z jednych zadań ruchowych podczas walki na inne oraz umiejetność rozwiązywania innych pojawiających sie niespodziewanie / jak to w walce zapasniczej przeciez bywa/. Mam nadzieje że napisałem w miare zrozumiale :)

- właśnie o taki komentarz mi chodziło, chociaż myślę, że dotyczy to wielu dyscyplin sportowych

00

jaki ~jaki (Gość)12.04.2011 13:36

medal jest medalem , chociaż z drugiej strony trzeba w tym siedziec żeby wartość tych medali rozgraniczać . w zapasach jest tyle imprez /http:www.zapasy.org.pl/Wyniki-zawodow-w-2011-roku.html / , że trudno laikowi połapac sie jaką rangę i wagę ma dana impreza. my w przekazie medialnym dostajemy co tydzień informację o "gradzie medali" tylko mało kto zadaje sobie trud wartościowania tych medali. może tak sie zdażyc że zawodnik ma grad medali z zawodów powiatowych a inny ma jeden np. z mistrzostw europy - jak to porównać?
ps.wcześniej słyszało się o gradzie medali w tenisie u pewnego znanego piotrkowskiego trenera , jednak w zestawieniu ministerialnym we współzawodnictwie dzieci i młodzieży jakoś blado wypadł

00

luntek ~luntek (Gość)12.04.2011 14:31

Lopez, a czy medal olimpijski w zapasach, czy w siatkówkę ma jakąś inną wartość ? A jeśli uważasz, że ludzie trenują zapasy żeby chodzić i szukać zadymy po dyskotekach, to już jest twoja sprawa :)

00

ed ~ed (Gość)12.04.2011 16:04

"BLEKI" napisał(a):
właśnie o taki komentarz mi chodziło, chociaż myślę, że dotyczy to wielu dyscyplin sportowych

Tak, tzn sportów walki/judo,zapasy, sporty wschodnie ,boks itd/ czyli tzw. sporty kontaktowe.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat