metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)15.11.2019 00:07

Przede wszystkim trzeba dobrze ocieplić dom. Ja to zrobiłem i 10kg węgla wystarczy mi na dobę. Czyli mniej niż tona na rok.No i oczywiście trochę drzewa. Polecam gaz znajomi mają i zero sfu i roboty A wychodzi im na dom mniej niż 3tys zł. Pozdrawiam

13

gość ~gość (Gość)14.11.2019 12:31

Zrobcie kontrole w skladch wegla na rosffelta placimy duzo za wegiel niby dobrej jakosci a w piecu zostaje tyle popilu i gruzu to skandal co sprzedaja

112

mama ~mama (Gość)14.11.2019 13:06

A ja w TBS place przez 12 miesiecy za CO i wydaje ponad 2 tys.Na weglu to sie ugotuje .ogrzeje,a na CO tylko ogrzeje licho mieszkanie.

70

hmmm ~hmmm (Gość)14.11.2019 21:25

Taaa... ubóstwo energetyczne... w garażu auta za kilkanaście/kilkadziesiąt tysięcy, wyjazd na wakacje za co roku... ale zimą do pieca opony,wióry namoczone w oleju, plastik, płyty wiórowe... a niektórzy "specjaliści" nawet palą... mokrymi łodygami i liśćmi kukurydzy oraz zwożonymi ze śmietników meblami. (pozdrowienia dla pewnego pana z Zalesickiej, który niesamowicie kopci, że czasami przedzieramy się autami jak przez mgłę... Współczucia dla okolicznych sąsiadów).

21

gość ~gość (Gość)14.11.2019 15:25

Ekogroszek tez węgiel i tez trzeba po 920 zł za tonę płacić to nie jest ekologia tylko biznes bo na ogrzanie domu na rok trzeba wydać 4500 tysiące a nie jak piszą 2800 ciekawe gdzie taki tani ekogroszek maja

100

gość ~gość (Gość)14.11.2019 14:33

Kogo to interesuje?

07

Ja ~Ja (Gość)14.11.2019 13:01

W artykule napisano, że w sezonie grzewczym 2018/2019 Polacy wydali na palenie węglem średnio 2804 zł. Zapewne chodzi tu o rodzinę opalającą duży dom. Dla porównania napiszcie, ile taka rodzina wydałaby pieniędzy na ogrzanie takiego domu paląc gazem, ekogroszkiem itp. Na pewno o wiele więcej.

102

gość ~gość (Gość)14.11.2019 10:52

Czy w Piotrkowie są jakiekolwiek szanse na uzyskanie dofinansowania do wymiany pieca węglowego np. na pelet albo ekogroszek? Proszę o informacje od osób, które są w trakcie starań o takie dofinansowanie, lub już dostały. Dziękuję.

40

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat