weźcie tego wójta...patrzeć nie mogę na jego udawany patriotyzm...niby patriota a północne ziemie Woli są ochoczo sprzedawane obcemu kapitałowi...nie dam nabrać sie na taki ptariotyzm
Brawo Panie Wójcie. Dziękujemy za lekcję historii. Dziękujemy za inwestycje, nowe place zabaw, tereny inwestycyjne i magazyny.
Niektórzy plują że wójt sprzedaje polską ziemię. Ja widzę co innego: wójt potrafi być patriotą a z drugie strony inwestorem. Co z tego że sprzedane zostanie parę hektarów ziemi? Przecież nei ubedzie..
Szanowny Panie albo Szanowna Pani "Ja" (cóż za przerost ego!)! Przecież "badający zjawiska" nie pisze o składaniu kwiatów i zapalaniu zniczy, za czyje pieniądze, są robione. Pisze o zaniedbaniach wokół miejsc pamięci przez różne władze i organizacje, że to wstyd, hańba i żenada. Więc jest gorzej niż płacenie z publicznych, czy ze swoich. Pisze również, aby na przyszłość pod tego rodzaju wiadomościami, nie było możliwości komentowania, aby nie nakręcać wzajemną nienawiść, złość, gniew, agresję i chamstwo, wobec różnych ludzi, o różnych poglądach, tak jak Pani/Pan robi, swoim nie do końca uzasadnionym, wpisem i pytaniem. Zwrócę się do obu Państwa, "badającego zjawiska" i "ja", co Wy zrobiliście, aby był porządek, czystość i schludne otoczenie, na miejscach pamięci? Czy zorganizowaliście ekipę rodziny, przyjaciół, sąsiadów i znajomych, aby raz w miesiącu, tego rodzaje prace przeprowadzić? Na koniec - Pani/Panie "ja" sam, zadaj pytanie do władz, o to kto z własnej woli finansuje kwiaty i znicze! Bo to jest bardzo dobre pytanie. Dlaczego ma Ciebie ktoś wyręczać? Miej odwagę i idź do wójta, albo starosty, lub burmistrza, albo posła, senatora albo radnego i zadaj takie pytanie publicznie. Najlepiej podczas uroczystości, lecz nie po, ale przed? Będziesz mieć i odwagę i nie wywołasz awantury, czy nie? Pozdrowienia dla Redakcji(dobrze, że jesteście) i Użytkowników.
Szanowny Panie albo Szanowna Pani "Ja" (cóż za przerost ego!)! Przecież "badający zjawiska" nie pisze o składaniu kwiatów i zapalaniu zniczy, za czyje pieniądze, są robione. Pisze o zaniedbaniach wokół miejsc pamięci przez różne władze i organizacje, że to wstyd, hańba i żenada. Więc jest gorzej niż płacenie z publicznych, czy ze swoich. Pisze również, aby na przyszłość pod tego rodzaju wiadomości nie było możliwości komentowania, aby nie nakręcać wzajemną nienawiść, złość, gniew, agresję i chamstwo, wobec różnych ludzi, o różnych poglądach, tak jak Pani/Pan robi, swoim nie do końca uzasadnionym wpisem i pytaniem. Zwrócę się do obu Państwa "badającego zjawiska" i "ja", co Wy zrobiliście, aby był porządek, czystość i schludne otoczenie na miejscach pamięci? Czy zorganizowaliście ekipę rodziny, przyjaciół, sąsiadów i znajomych, aby raz w miesiącu, tego rodzaje prace przeprowadzić? Na koniec - Pani/Panie "ja" sam, zadaj pytanie do władz, o to kto z własnej woli finansuje kwiaty i znicze! Bo to jest bardzo dobre pytanie. Dlaczego ma Ciebie ktoś wyręczać. Miej odwagę i idź do wójta, albo starosty, lub burmistrza, albo posła, senatora albo radnego i zadaj takie pytanie publicznie. Najlepiej podczas uroczystości, lecz nie po, ale przed? Będziesz mieć i odwagę i nie wywołasz awantury, czy nie? Pozdrowienia dla Redakcji(dobrze, że jesteście) i Użytkowników.
Nie wyciągnęliśmy z tej historii żadnej lekcji, wręcz ją polewamy. W Polsce, jak i całej Europie, odradzają się ruchy neonazistów i neofaszystów. Organizacje takie jak NOP, ONR czy konfederacja (często ze wsparcia władz) coraz aktywniej upominają się o postulaty będące kiedys w programie Hitlera (państwo "czyste" rasowo i etnicznie, z jedną religią, scentralizowane i bez opozycji). Neguje się Holokaust i mordy na Romach, jako by ich wcale nie było, a jeśli były to uważa je za pozytywne - jako "oczyszczenie" Polski z innych mniejszości. Ostatni, umierający już weterani z przerażeniem patrzą jak pod koniec ich życia wraca coś z czym walczyli oni i ich towarzysze broni, często składając ofiarę z życia. Nigdy więcej faszyzmu i nigdy więcej wojny
Nasz Wójt jest z PIS i popiera PIS a co z tym idzie jest za naszym sojusznikiem Stanami Zjednoczonymi. Stany Zjednoczone obronia nas przed każdym agresorem i już więcej żadnej wojny nie będzie na świecie i na terenie Polski.
Brawo Panie wójcie za słowa i płomienną przemowę.
Tylko PIS jest w stanie zmienić Polskę.
Tylko Wójt Drozdek i Marszałek Koronny Zbigniew Ziemba są w stanie odmienić nasza Wolska Ziemię.
Do Szanownej Redakcji! Obserwuję od lat różne komentarze pod różnymi artykułami i wiadomościami opisującymi różne zdarzeniami. Szczególnie pod artykułami związanymi z rocznicami i świętami. Komentarze różnych osób sprowadzają się do podciągnięcia wszystkiego do polityki i obrażania politycznych przeciwników. Proponuję na przyszłość, aby nie było agresji, obrażania i nerwowości, blokować komentarze pod opisami rocznic i świąt, wszystkich świat i wszystkich rocznic. Będzie to zdrowsze, spokojne i kulturalne, dla czytających i komentujących, a jednocześnie nie będzie poniżania jednych osób, przez inne. To jedna rzecz. Druga, to bardzo proszę, szczególnie, Pan Redaktora Artura Wolskiego, aby z kamerą, aparatem fotograficznym i operatorem oraz fotografem, przez rok czasu po obserwował miejsca pamięci, pomniki i tablice pamiątkowe. Zobaczy i opisze jak władze publiczne, państwowe i samorządowe, kościelne oraz organizacje społeczne, młodzieżowe, kulturalne, kombatanckie, artystyczne, harcerskie i partie polityczne, dbają o czystość i porządek tych miejsc, dlaczego są zaniedbane, brudne, opuszczone, pełne śmieci. I zapyta osób kierowniczych w tych podmiotach życia społecznego dlaczego tak jest. I to od czasu tzw. "przełomu", czyli 30 lat. Wstyd, żenada, hańba, chamstwo, znieczulica, brak szacunku i godności. Tak to widzę, bo już trochę lat mam i po Piotrkowie u piotrkowskim powiecie jeżdżę i chodzę, te zaniedbania rzucają się w oczy. Najlepiej pod tym względem jest w, kolejno Radomsku, Tomaszowie, Bełchatowie, Opocznie, a najgorzej w Piotrkowie. Jeżeli o tak ważnych miejscach, nie ma pamięci i się o nie nie dba, to co dopiero mówić i myśleć o innych sprawach. Upadek. Upadek państwa i polskości. Bo te uwagi dotyczą nie tylko powiatu piotrkowskiego i Piotrkowa, również innych miejscowości. Pozdrawiam
Szkoda że nie przytoczyliscie całej wypowiedzi wójta. Przecież w dalszej części obrażał łudzi którzy mają inne poglądy niż on.(czytaj PIS). Zresztą nie tylko on ale także pan zięba jak i pozal się Boże ksiądz.
A gdzie Antek trzy, może cztery wybuchły, przecież co roku przyjeżdżał z kaszanką wyborczą czyli śmietanką!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!