@ Gift, @ Katon
Dziękuję. W Piotrkowie wystarcza mi rower: to nie jest w końcu duże miasteczko, aczkolwiek rozkłady jazdy MZK przydadzą się wielu mieszkańcom.
Poradźcie przyjezdnym (i mnie przy okazji) jak mam sprawdzić o której mam autobus do Bełchatowa, albo Opoczna korzystając z internetowych rozkładów jazdy.
O to chodzi: turystów rozkład MZK mało interesuje, a brak informacji o dojeździe do miasta i możliwościach wyjazdów z niego - strasznie wkurza.
No.
To teraz czekam na korepetycje :)
Masz rację. Wszyscy uparli się na rozkład MZK. Do wyjazdów poza miasto korzystałem z www.e-podroznik.pl . Wersje mobilną tez mają.
:)
W e-podróżniku na miejscu, w którym powinien być PKS Piotrków Trybunalski jest wielka dziura :)
~taki jeden przecież podałem Ci link: http://www.piotrkow.pl/nasze-miasto/komunikacja_podroze W jednym miejscu info dot. komunikacji w Piotrkowie i z Piotrkowa. Nawet mapa korków na drogach dojazdowych jest. Ona działa online - sprawdzałem w ciągu dnia jak się zmieniają linie na kolor czerwony, tzn. że tam są korki. A co do samochodu Google - niech jeździ - to ich kasa i samochody, a jak mapa Piotrkowa w 3D powstanie to wejdą na nią Ci co chcą, a nie narzekacze sprzed kilku postów wcześniej.
@Katon.
Dobra: widać jestem zbyt mało inteligentny. Pomóż mi więc i wyszukaj połączenie PKS o Bełchatowa takie, żebym zdążył na autobus do Wielunia o 17:37.
Spróbuj nie korzystać z rozkładu tabelowego PKS w Bełchatowie. Najlepiej po prostu wbij w Google PKS Piotrków Trybunalski.
odjazd:16:10BEŁCHATÓW PRZEMYSŁOWA
przyjazd:17:15Piotrków Trybunalski, D.A.
W tej wyszukiwarce odznaczaj zawsze ptaszki "pomiń datę" i "cała doba". Później w wynikach i tak masz w LEGENDA przy kursie pokazane w jakie dni kursuje.
No tak. Podaj jeszcze link, z którego korzystałeś. Bo przecież prosiłem, żebyś nie używał bełchatowskiego rozkładu jazdy. Właśnie po to, żeby zobaczyć jak to zrobiono w innych miejscowościach zalecałem naszym włodarzom zamiejscowe konsultacje.
@ katon
OK. Znalazłem. Nadal jednak mnie dziwi brak linków po wklepaniu w Google "PKS Piotrków".
W każdym innym mieście Google kierują mnie do stron pokazujących tabele z przystanków odjazdy/przyjazdy.
Bo w Piotrkowie PKS jest własnością Mobilis. Dzwoniłem do nich swego czasu i powiedzieli, że na ich stronie www.mobilis.pl jest rozkład tylko ich autobusów i sugerowała żeby korzystać z www.e-podroznik.pl . Dlatego podałem Ci wyniki wyszukiwania i info o "ptaszkach" z tej strony. P.S. O co chodzi z tymi konsultacjami?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!