metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
anarchia PIS ~anarchia PIS (Gość)30.12.2021 20:57

Już mnie nic nie zaskoczy. Cały PIS. To znaczy że jak sąsiad mój trochę boatszy to mogę mu zabrać. PIS wprowadza anarchię.

42

wieśniak ~wieśniak (Gość)30.12.2021 13:00

zaraz moment. Co znaczy, że część kasy trafi do sąsiednich gmin z powiatu? To sąsiednia gmina jaką jest wola krzysztoporska, ale z innego powiatu nic nie ugryzie z tego pisowskiego tortu. Oczywiście dla wójta woli krzysztoporskiej pytam. Przydałaby się chłopu kaska na dalszy rejs statkiem.

60

anty PIS ~anty PIS (Gość)31.12.2021 08:38

Cała władza PIS polega na tym aby zabrać jednym a dać drugim któzy nic nie wytwarzają. Ja mam taką samą sytuację. Od stycznia wyższe podatki, a mój sąsiad obibok ciagnie z pomocy społecznej ile się da.
PIS to najgorsza partia

84

anarchia PIS ~anarchia PIS (Gość)31.12.2021 08:48

PIS nie moze się nachapać. Widać to doskonale we Woli Krzysztoporskiej: jakie podwyżki dali sobie wójt i radni. Bo im się należy. Bo oni ciężko pracują i są zmęczeni.
Z...eje inne słowa nie mam na to: oni podwyżki pensji a ja podwyżki opłat: gazu prądu podatków.
Rozbój w biały dzień.

73

anty Janowska ~anty Janowska (Gość)31.12.2021 08:52

To oznacza że gmina Bełchatów dołoży sie teraz do funduszu solidarnościowego, to oznacza że gmina Bełchatów będzie teraz dotowała szpitale w województwie łózkkim tak jak robiła to gmina Kleszczów.
To oznacza że gmina Bełchatów tak jak gmina Kleszczów podaruje przekaże część swoich pieniędzy innym gminom, innym podmiotom wspomoże różnego rodzaju inicjatywy w całej Polsce, dołoży się do janosikowego.
Pani Janowska co pani o tym sądzi? A przerpaszam ostatnio ciepłą posadkę dostała: Dyrektor ekonomiczny w Elektrowni Bełchatów. A dlaczego nie rozpoczeła Pani pracy od najniższego stanowiska np. referenta tylko od razu "ciepły stołeczek"?

70

Zaśpiewajmy... ~Zaśpiewajmy... (Gość)31.12.2021 09:01

"Chwyć gitarę załóż kierpce
Będziesz miał pieniędzy więcej
Zbieraj grosik do grosika
Zostań kumplem Janosika".

BigCyc - Kumple Janosika

50

kraj teoretyczny ~kraj teoretyczny (Gość)31.12.2021 09:08

Wynika z tego, że jak w jednej gminie stoją magazyny i gmina ma dochody to powinna oddać tym gminom które nie mają magazynów na swoim terenie czy odkroić teren i oddać innej gminie ? Skoro Bełchatów stał się teraz bogatszy to teraz im powinno się zabrać i dać tym biedniejszym gminom ? Obecnie to jest dom wariatów, a nie normalny kraj. Może pokroić Warszawkę i podołączać do biednych gmin sąsiednich ?

61

Realista ~Realista (Gość)30.12.2021 14:27

Bardzo dobrze. Wystarczająco długo Kleszczów oplywał w niezasłużone dostatki. I tak krzywdy nie mają, bo płynie do nich kasa z kopalni.

912

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)31.12.2021 11:31

A tak naprawdę to była ziemia Gminy Kleszczów i wcale się nie muszą się jej pozbyć chyba że sami chcą ale nie widzę tutaj interesu

51

:( ~:( (Gość)31.12.2021 12:14

Żenada!

62

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat