Skończyłam SP9 i również chodziłam na protesty i mimo, iż spędziałam tam najpiękniejsze lata mojego życia (nie znam absolwenta, który by źle wspominał tą szkołę), to jednak pragnę przypomnieć, że w tamtym czasie nie było warunków do nauki - zamiast ogrzewania były tam piece kaflowe. Sama doskonale pamiętam jak kiedyś zwolniono nas z lekcji, bo w szkole było mniej niż 18 stopni. Nie twierdzę, że likwidacja była rozwiązaniem, bo po poważnym remoncie pewnie możnaby było utrzymać SP9, ale nic takiego nie miało miejsca.
A w tym wypadku historia się powtarza władze miasta zaniedbały stan budynku SP 10 a teraz kosztem innej dość sporej bo 300 osobowej szkoły przeprowadzając cichą likwidację ratują mała 10. Polska paranoja.
Zostawcie to IV LO tam gdzie jest, bo to jedyna szkoła średnia z klimatem aż chciało się do niej codziennie przychodzić. Wiem co mówię, bo jestem jej absolwentem.
A Pani Kudyba to była świetna osoba i zarazem Dyrektor z prawdziwego zdarzenia.
niedługo w UM będzie więcej asystentów niż uczniów w piotrkowskich szkołach, a może ci coraz liczniejsi asystenci wpłynęliby na zwiększenie przyrostu naturalnego w miescie ;-)
to byłby bardzo konkretny pożytek z ich pracy :-D
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!