metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Al Bundy ~Al Bundy (Gość)19.01.2015 19:29

Cytuję:
znajduje się firma, która zajmuje się odzyskiwaniem odpadów z oleju napędowego

Ale po co komu odpady? ;)
Pan strażak chyba zaczadział w pożarze, bo pieprzy od rzeczy... Może chodzi o pozyskiwanie oleju z odpadów?

60

Piotrkowianin Piotrkowianinranga19.01.2015 20:07

Powtórka z rozrywki?
Czyżby znowu firma ponosiła straty, które trzeba jakoś ukryć?
http://www.epiotrkow.pl/news/Wielki-pozar-zakladow-w-Zelowie,12164

20

Piotrkowianin. ~Piotrkowianin. (Gość)20.01.2015 07:28

ach ja durny jestem

00

Kibic ludka ~Kibic ludka (Gość)20.01.2015 10:34

Ale nie szczęśliwy tekst dotyczył wcześniejszej wypowiedzi maciejewskiego ten ostatni to juz aktualizacja i jest poprawnie uzyskiwańie oleju z plastiku i odpado

20

ppk ~ppk (Gość)20.01.2015 10:52

Ta fabryka, z tego co wiem, pali się już nie pierwszy raz. Można przypuszczać że nie jest to przypadek, może komuś zależy na czymś?

10

jajaja ~jajaja (Gość)20.01.2015 19:51

"Al-Bundy" napisał(a):
Ale po co komu odpady? ;)
Pan strażak chyba zaczadział w pożarze, bo pieprzy od rzeczy... Może chodzi o pozyskiwanie oleju z odpadów?

No to poprawili!
"Zakład ten ze śmieci, z odpadów plastikowym wytwarzał olej i paliwa alternatywne. Dlatego to mogła być przyczyna wybuchu ognia."
Tak kuźwa, przyczyną wybuchu ognia była produkcja paliw! Ja pierdziele, ludzie kto to pisze?!

30

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)20.01.2015 20:19

"jajaja" napisał(a):
Ja pierdziele, ludzie kto to pisze?!

Pewnie Gal Anonim.
Akurat to "wyjaśnienie" to też zacytowana wypowiedź strażaka, tylko innego.

Cytuję:
To mężczyzna, który ma poparzone ręce. Według nieoficjalnych informacji, to przez jego nieuwagę mogło dojść do pożaru.

Zapewne przyczyną była czyjaś nieuwaga. Tam gdzie są duże ilości substancji łatwopalnych i gdzie stosuje się wysokie temperatury (tworzywa sztuczne poddaje się pirolizie, aby otrzymać z nich paliwa ciekłe) o wypadek na skutek nieuwagi nietrudno.
A może ktoś celowo się przyłożył, aby się spaliło? Czasem działania destrukcyjne są po prostu "bardziej opłacalne".

20

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat