Rok temu podszedłem tam, wyciągnąłem swojego telefona 100 mgeapikseli i obcykałem kapliczkę bo było przeczucie, że zniknie. A za młodu się chodziło obok i dobrze się teraz to pamięta.
Może uczestnicy męskiego różańca wiedzą gdzie jest kapliczka...
A podstawowe pytanie brzmi czy ta cała kapliczka stała na terenie prywatnym czy na publicznym. Jak na prywatnym to zakładam że została sprzedana razem z gruntem i kupujący zrobił sobie z nią co tam chciał. Jak na publicznym to można zapytać Prezydenta, on powinien wiedzieć :)
Za każdym razem, kiedy przejeżdżałem przez skrzyżowanie zastanawiałem się, co tam robi ten maszkaron. Ten krzyż z nierdzewki nawet jakoś nie rzuca się w oczy. Czy to niebieskie coś miało pozwolenie na zajecie gruntu?
Po co są te kapliczki i krzyże? Od modlitwy są kościoły. W publicznej przestrzeni jest za dużo symboli religijnych.
Ktoś ma klejące łapy i sobie wziął. A komu przeszkadzała, wiadomo temu kto postawił sklep i niezbyt pasowała do wyglądu.
Ci co hejtuja a raczej hailują, zlikwidujta se na cmentarzach groby swoich bliskich i przenieśta do garażu - takie same s*syństwo jak to, żeby liwidować kapliczki i krzyże przydrożne które powstały, jak was jeszcze w planach nie było, a często nawet waszych rodziców.
W takim razie ja może zapytam gdzie piniondze są za las?
Teraz najważniejsza jest kapliczka, która jest tam niedaleko i nazywa się Focus Mall.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!