Dobrze ze policja nie wezwala antyterrorystow do obezwladnienia tego ,, gangu"
Opowiem wam historię jak tworzy się mity i propagandę.
Grupa chlopcow 10-12 lat bawiła się na osiedlu jak to mlodziency w tym wieku. Piłka trochę krzyków może nawet jakieś wyzwiska. Jeden z nich miał przy sobie mazak. W wolnej chwili napisał tym narzędziem zbrodni swój pseudonim. Napis 4 litery każda wysokości 2 cm. Wtem pojawia się policja chyba ze 3 radiowozy, otaczają ich , większość ucieka ręce sprawiedliwości. Jeden niestety upada i zostaje schwytany. Dzielni policjanci przesluchuja 12to letniego bandyte. Straszą wzywają a nawet chcą użyć siły. Zorganizowany gang miłośników piłki nożnej zostaje schwytany. Sprawca napisu ze łzami w oczach bierze od siostry zmywacz do paznokci i usuwa napis.
Następnego dnia czytam w naszej gazecie:
"SUKCES NASZYCH POLICJANTOW. ZALAPALI CZOLOWYCH PIOTRKOWSKICH GRAFICIARZY"
Sprawa w sadzie i grzywna.
Dzielna ya nasza policja
A co może napisać osoba po studiach, błąd - błędem pogania, stylistyka i ortografia NA WESOŁO...
Nie chce się tego czytać...
epiotrkow wyszukało sensacji. NIe mają lepszych tematów tylko jakieś zapchaj dziury z pożal się tytułem. Żenada.
Kawał mi się przypomniał:
Po robocie rozmawiają dwaj policjanci:
- Wiesz, ja to dzisiaj miałem ciężką akcję...
- Jaką akcję?
- Sam cały gang rozbiłem...
- No to stary, opowiadaj!
- No mówię ci: jednego rozłożyłem chwytem dżudo, drugiego położyłem ciosem karate... A trzeciemu to tak prz*********łem, aż mu się kredki z tornistra wysypały...
To jest gang ośmiolatków! Do góry ręce! Rozpieprzymy wszystkich po długiej drzemce. :D
dzieci robią różne głupie rzeczy ale aż miło mi sie czyta ze przynajmniej rozrabiają a nie siedzą przed komputerami z wiekiem im przejdzie :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!