no to mamy powrót i kolejny /wesoły walczyk/ czy bez galerii nie da się żyć ? czy spacerować w tłumie to konieczności ?
Mnie zastanawia, czy gdyby nie było tych zbliżeniowych termometrów elektronicznych, a jedynie rtęciowe, to jak by było? Wtykaliby pod pachę? A może w zadek? I każdy klient byłby zobligowany do posiadania nie tylko maseczki, ale i dziury w portkach w wiadomym miejscu, co by pomiary szły sprawniej. Wszak przy zasłoniętej gębie wstydu odczuwać się nie powinno, mam rację?
U mnie w robocie wprowadzono ten pomiar temperatury na wejściu od razu jak ten cały cyrk się zaczął. Wcześniej jedynym używanym przyrządem pomiarowym był alkomat, ale to sporadycznie. Teraz teoretycznie można być napromilowanym, byleby główka zbyt ciepła nie była... Więc profilaktycznie staram się nie myśleć, aby mi się łeb nie przegrzał.
A co ten pomiar temperatury daje, przed czym zabezpiecza? Ano... nic nie daje!
Oficjalnie podają, że okres rozwoju choroby może wynosić od 5 do 14 dni, a nawet objawy chorobowe mogą w ogóle nie wystąpić. To znaczy, że zakażony może przez co najmniej 5 dni rozsiewać wirusy, przed czym żaden pomiar temperatury nie zabezpieczy! A nawet gdyby ktoś miał podwyższoną temperaturę, to nie jest to żaden dowód na zakażenie koronawirusem, a co najwyżej podejrzenie takowego. Podwyższona temperatura może być wynikiem innych schorzeń. Ale co ja tam prosty człowiek mogę o tym wiedzieć, wszak menadżery są bardziej oświecone, i jak mówią, że pomiar temperatury poprawia bezpieczeństwo, to znaczy, że poprawia...
Na wszelki wypadek tej galerii odwiedzał nie będę, temperaturkę niech zmierzą Szumowskiemu, bo chłop już od dawna bredzi.
Nagle nikt nie ma się w co ubrać.Zostawcie kasę bo życie będzie bardzo drogie.
Typowe podkręcanie przez ePiotrków . A można by napisać 'galeria znów otwarta' .
Znieśli jedną głupotę, że ludzie co śpią w jednym łóżku nie mogli razem po ulicy chodzić, tylko 2 m od siebie. To w zamian wprowadzili kolejną głupotę, żeby parkować co drugie miejsce. W jakim celu ? Żeby nie zarazić się od sąsiedniego samochodu ? Jak widać ilość głupot i debilnych zaleceń wydawanych przez ten rząd musi być konstans !
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!