Dzieje się tam,dzieje ;-)
Oby tylko roboty drogowe "na wylocie" z Piotrkowa w kierunku Warszawy przyspieszyły...
Jechałem tamtędy kilka dni temu ; krajobraz księżycowy świadczy o tym,że na Euro na pewno nie zdążą...Oby zdążyli do końca roku...;-S
Trzeba być dobrej myśl jak Policja Obywatelska :)))
Spoxik ; całego nie wycięli- większość została ;-)
no tak bo ma byc przeciez koniec swiata
To chyba nius sprzed miesiąca. Już dawno wycięli wszystkie przeznaczone do tego drzewa.
Wycięli drzewa a teraz usuwają korzenis ściętych drzew czyli KARCZUJĄ :)
Czyli żeby przejechać S8 z Wrocławia do Warszawy trzeba będzie z Łodzi(Rzgów)przyjechać do Piotrkow-dziwne.Ja mam dwa pytania:
1. Jaki będzie zjazd z A1 w stronę Warszawy i idwritnie. Zawrotka na węźle bełchatowskim?
2. Kiedyś A1 będzie płatna. Kto będzie płacił operatorowi A1 za przejazd łącznikiem między krańcami S8 (Rzgów-Piotrków)?
Coś o S8 i A1.
http://tomaszow-tit.pl/artykul,Walcza_o_swoje_nazwy,10298.html
Spece z GDDKiA nazwali węzeł na A1 w Piotrkowie Trybunalskim - skrzyżowanie z DK8 i DP1560E (Al. gen. Sikorskiego) nazwą Bełchatów:
Totalny bezsens - powinien nazywać się Piotrków Trybunalski - Centrum. Niestety, nasi radni mają to głęboko gdzieś. Zajmują się zupełnie nieistotnymi rzeczami: http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/1301429,radni-na-sesji-dyskutowali-o-telewizji-trwam,id,t.html#f78bc42eeed10b3b,1,3,4
A kto tam jeszcze w Polsce dba o jakikolwiek sens.
Aby było ciekawiej to skrzyżowanie to leży w granicach administracyjnych Piotrkowa, natomiast węzeł "Piotrków Trybunalski" ma powstać na skrzyżowaniu DK91(stara droga do Rozprzy) z planowaną trasą S12 (o ile w tym wieku powstanie). Ciekawostką jest to, że w przypadku przeochnięcia wariantu brązowego węzeł "Piotrków Trybunalski" znajdzie się w gminie Rozprza.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!