Gratulacje... Tylko tak naprawdę to odznaczenia i nagrody powinni dostać ci co pracują w bezpośrednim kontakcie z osadzonymi to dzięki nim wszystko się kręci!!!
Najlepszego Koledzy Moi mili szanowni Funkcjonariusze. Najbardziej nie doceniana formacja w Polsce. Bez Służby Więziennej nie było by bezpiecznej Polski. Szacunek dla każdego z osobna. Pozdrawiam Emeryt (Ppłk). Jestem emerytem między innymi dlatego że zawsze w pierwszej kolejności wymieniałem i nagradzalem pierwsza linie. Oddziałowi, strażnicy. Ci ludzie tworzą ta służbę, My z góry zbieramy tylko laury za ich ciężka pracę. Ku chwale ojczyzny, Część i chwała bohaterą.
Same plecaki i pociotki a ci co zapitalaja na dole o nich cisza to są prawidziwi bohaterowie.Cześć i Chwała
no tak najbardziej zasłużone panie sekretarki, księgowe, pielęgniarki a funkcjonariusze którzy codziennie mają bezpośredni kontakt z osadzonymi to tylko parobki od których się tylko wymaga.
Ten gość co niżej napisał bohaterą a nie jak być poprawnie bohaterom i to jeszcze się chwali że że ppłk to żenada. Sami oceńcie czy tacy ppłk są czegoś warci.
Inaczej patrzy na ten artykuł osoba przypadkowo przeglądająca a inaczej klawisz. Jak się patrzy na "zasłużone" twarze sekretarek, informatyka, kadrowych, syna byłego dyrektora, wykładowców, sami fachowcy. Oddziałowi to mogą sobie na nocce jedynie popatrzeć na zdjęcia na stronie sw. Odznaczenia dla mnie nic nie znaczą w takiej służbie jak ta, jednak wiem że ci sami ludzie mają dwu, trzy, cztero krotnie większe dodatki służbowe niż oddziałowy, w pierwszym kontakcie ze złodziejem. Filary polskiego systemu penitencjarnego... pozdrawiam i życzę podwyżek oddziałowym i wychowawcom, bo tylko te osoby spotkasz w oddziale, resztę znajdziecie pochowaną po dziurach na adminjstracji
Ładnie to wygląda ale 17 lat na pierwszej linii i nikt tego nie widział dobrze że odszedłem bo ważniejsze było zdrowie i rodzina ale to prawda pracy klawisza na dole nikt nie widzi chyba tak już musi być pozdro dla wszystkich emerytów z pierwszej linii
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!