Trybunalska?! To nie do pomyślenia! W myśl obowiązujących w mieście trendów jej nazwa musi ulec niezwłocznie zmianie!!!
Na ulicę Poszkodowanych przez trzyzmianowy czterobrygadowy sowiecki system pracy Hutników byłej Huty Szkła Gospodarczego "Hortensja" doprowadzonej do upadłości przez Warcholstwo Niezależnych Samorządnych Związków Zawodowych.
Generalnie oznakowanie DK8 na terenie miasta to jedna wielka porażka: ani od strony Warszawy, ani od strony Wrocławia nie ma i nie było na granicy miasta E-17a i E-18a, oznaczających wjazd do miejscowości i wyjazd z niej. Co ciekawe, znaki takie stoją przy tej samej DK8 w Tomaszowie Mazowieckim, a nawet w Rawie Mazowieckiej.
Również stojące przy ul. Trybunalskiej znaki E-1a (Tablica przeddrogowskazowa) i E-2a (Drogowskaz tablicowy umieszczany obok jezdni) kierują do Piotrkowa Trybunalskiego, błędnie sugerując, że w nim nie jesteśmy:
.
W ponad 4-krotnie mniejszej od Piotrkowa Rawie Mazowieckiej, drogowskazy takie kierują do Centrum. Niestety, władzom naszego miasta, temat ten, jak wiele innych, zwisa i powiewa.
Buhahaa... ja bym jednak tą nazwę zarezerwował na rzecz kolejnego "ronda". Trybunalska z racji swej długości nie zasługuje na tak enigmatyczną nazwę. To jesn nwet niezły pomysł! Ulica o najdłuższej nazwie na świecie.
nie sądziłem że się kiedykolwiek zgodzę z panem Lareckim :-)
A widzi pan, warto było zatem czekać na ten dzień.
Przy okazji: druknąłem sobie i oprawiłem w ramkę uroczy wpisik z 19.07.2010, godz. 18:45. Wisi w gabinecie.
kto sie tu podszywa pode mnie
Nie, bez przesady, rok mamy 2011. Ten stary, przecież jeszcze nie taki zniszczony, może powisieć, tylko troszkę nieaktualny jest. Wisi stary i nieaktualny, bo nie mieli w styczniu pieniędzy na nowy kalendarz, jako że oszczędności przyszło nagle czynić, kiedy w styczniu wymyślono stanowisko asystentki prezydenta. A starym kalendarzem jej się przecież nie zapłaci, dobrze kombinuję?
Panie Prezesie PTTK, Panie Mirku!
Ja Pana pomysł wzbogacę. Otóż to byłaby dopiero promocja, gdyby na tę ulicę Trybunalską powystawiać większość Trybunalskich Rajców Miejskich! Tak, jak stoją.
Głos poparcia dla Piotrkowianina
To, że miasto nie zarządza jakimiś drogami w granicach miasta nie znaczy, że ma się nimi nie interesować.
W szczególności powinno wnioskować do zarządcy o prawidłowe oznakowanie granic administracyjnych i nazw ulic.
Przy okazji długość "Gierkówki" w granicach miasta to ok 15,5km, z tego 9 to obecna DK8 a przyszła S8 a pozostała część to A1 i DK1[i]
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!