No i jak widać pisze się nie tylko o Focusie. Nie widzę komentarzy w stylu "artykuł sponsorowany", "piszecie tylko o jednym sklepie", "promocja sklepu", itp. Nie ma tego typu wpisów pod tematem o czymś, co ciężko nazwać skwerem handlowym, natomiast pełno ich pod wątkiem o największym i prężnym centrum handlowym. To niektórych boli.
A chodzi o to, żebyśmy nakupili mnóstwo (także niepotrzebnych) rzeczy, a taki PIOTR I PAWEŁ żeby pomnażali sobie swoje fortuny... dzięki temu przy okazji gospodarka się rozwija, a ktoś dostanie pracę. Na tym w skrócie polega kapitalizm, zwany dziś pieszczotliwie i uczenie "gospodarką rynkową". Ja natomiast jestem podły i do rozwoju gospodarki się nie przyczynię, nie będę wydawał przed świętami pieniędzy, zostanę w domu, będą ściskał pieniądze w skarpecie i się oddawał raczej sprawom ducha, a nie robił zbyteczne, świąteczne zakupy i przyczyniał się pomnażania bogactwa tych, którzy i tak mają dużo, czyli tych którzy kręcą tymi wszystkimi handlowymi biznesami. No i co mi kto zrobi?... Oczywiście, gdyby wszyscy poszli po rozum do głowy i tym samym w moje ślady, to gospodarkę by szlag trafił (to taki kapitalistyczny paradoks, że ludzie powinni jak najwięcej potrzebować kupić, a gdyby manna spadała z nieba, to dla gospodarki byłoby katastrofalne zjawisko!...), ale, zaparłem się! Nie pójdę wydawać pieniędzy i już!
Było tak trochę...hmm...ubogo. Parę stoliczków...trochę chińszczyzny...trochę rękodzieła nie zawsze udanego. I ludzi mało.
A według nas było sympatycznie i bogato :)
http://kociamama.pl/?event-bozonarodzeniowy-czyli-%E2%80%9Eswieta-tuz-tuz%E2%80%B6%E2%80%9D,2948
Słusznie. Karpie są lepsze. :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!