metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
witold k ~witold k (Gość)13.05.2009 08:31

Czy któryś z kandydatów przemówi ludzkim głosem? Poinformuje, jak to jest z tą unijną władzą. Jakie ma prawa parlament? A w związku z tym, po co tam idą. Byłem w Brukseli kilka dni pokazano nam, na przykładzie, kompetencje, możliwości parlamentarzysty.... To jest j kosmicznie droga abstrakcja. Państwo europejskie rządzone jest ręcznie przez komisarzy i poza jakąkolwiek społeczną debatą.

00

Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)04.06.2009 22:19

Cytuję:
Nr 5 łódzkiej listy PO prosi, by koniecznie napisać Ludomir Michał, gdyż, jak twierdzi „50% ludzi zna go jako Ludomira, a 50% jako Michała”.

Szkoda, że ma w sztabie wyborczym takich prostaków, którzy wczoraj w mojej klatce schodowej nakleili ulotkę z jego podobizną w miejscu absolutnie do tego nie przeznaczonym - na szybie gablotki z informacjami dla mieszkańców. Na szczęście zwykłą taśmą klejącą, a nie jakimś paskudnym klejem, więc z pewną satysfakcją zerwałem ten śmieć i umieściłem go tam, gdzie jego miejsce - w kontenerze na śmieci, stojącym, nomem omen, w pasie drogowym.

00

na uklady nie ma rady ~na uklady nie ma rady (Gość)04.06.2009 22:41

Jest to 50 wyjątkowo "ciepłych" synekur na okres pięciu lat. Rzeczywiście PE to taka przystawka, bo o wszystkim i tak decyduje KE. Ale skoro już jest to niech nas Polaków godnie reprezentują tam ludzie dbający przede wszystkim o nasze sprawy, a nie o swoje własne. Bo również tam trzeba krzyczeć mocnym polskim głosem.
Dlatego na wybory trzeba pójść, a nie odwracać się plecami i być obojętnym. Obojętnością napewno nigdy nie poprawimy swego bytu i nic nie zmienimy. Mała frekwencja zawsze stwarza większe szanse dla różnych "cieniasów", którzy wszelkimi możliwymi sposobami zmobilizują wielu ludzi by głosowali na nich. Natomiast duża frekwencja spowoduje wybór tych najbardziej wartościowych, bo tylko wówczas jest prawdziwe sito.
Więc idź i głosuj, bo naprawdę tylko wtedy masz na coś wpływ.
"Ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka".

00

Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)05.06.2009 11:31

Dlaczego na głównej stronie forum pokazuje się większa liczba komentarzy:

Cytuję:
Eurowybory: przetarcie przed prawdziwą wojną [7] ~na uklady nie ma rady
04.06.2009

00

francopiotr ~francopiotr (Gość)05.06.2009 12:12

Poszedłbym na wybory jeśli wszyscy pracowaliby tam za "afriko". na darmozjadów nie głosuję

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat