najwazniejsze dla zainteresowanych bieganiem powinno byc samo bieganie i jednoczenie ludzi, którzy tez biegaja lub chca dolaczyc do grupy, dla której najlepszym sposobem na spedzenie wolnego czasu jest bieganie; kto byl, jest czy tez bedzie pierwszy w organizowaniu treningow, spotkan biegaczy itp. nie powinno byc istotne dla zapalonych runnerow
no co ty?? W Piotrkowie to nie ma na nic warunków! Nawet w Polsce nie ma. Do biegania to trzeba odpowiedniej temperatury, wilgotności pow., niebo musi być bezchmurne a jednocześnie niezbyt ostre słońce, buty za 500zł, pulsometr za 2000 (minimum) no i ta nawierzchnia... Broń boże dziurka jakaś, a ziarenko piasku?! masakra, a jak wpadnie do buta, albo poslizg. Eh... Parki powinni tartanem powykładać.
Park wygląda średnio, ale czy w bieganiu to przeszkadza?
Pytanie do biegaczy: czy jest coś co przeszkadza w bieganiu? :)
Trochę nie trafiłeś z tym sarkazmem bo tak się składa, że biegam regularnie, również po parku. Ale fakt faktem nawierzchnia jest tam do d. Dlatego wolałbym ogarnąć jakąś fajniejszą trasę niż park-Roosevelta-Żelazna(Wierzeje trochę za daleko).
Pozdrawiam biegaczy.
W bieganiu najbardziej przeszkadza brak chęci do biegania. ;)
Co do tego biegania i to takiego na poważnie to nie polecam tego co napisał~A. Ja biegałem trochę i bez znajomości tego sportu można narobić sobie problemów. Zacząłem bez przygotowania, bez odpowiednich butów i tak po prostu po chodniku w mieście po 6 km dziennie. Na początek powoli i w żółwim tempie, ale po 3 miesiącach już wydolnościowo dawałem radę przebiec cały dystans. Niestety okazało się, że rozwaliłem sobie kolano!!!! Dopiero po fakcie specjaliści zwrócili moją uwagę, że powinienem zaczynać biegać po miękkim terenie i w dobrych butach, tak aby przyzwyczaić stawy kolanowe...
Efekt taki, że teraz jeżdżę na rowerze i to po 60 km dziennie w sezonie i daję radę...
Mimo wszystko pozdrawiam biegaczy tylko sugeruję, aby zaczynać pod okiem specjalistów trenerów, a nie tak jak ja samemu sobie postanowić...
Pozdrawiam wszystkich
Jest. Trakt Wielu Kościołów. ;)
~ddd- przyjdź na spotkanie endorfiną. Nie obrażaj się ;) Pokaż Ci fajne trasy w Piotrkowie.
~mtu - masz racje-wycofuje wszystko -drogie buty (oczywiście przede wszystkim ładne), pulsometr i tartan w parku uratują wszystkich przed kontuzjami... eh...
To dzięki reklamom jesteśmy w stanie dostarczać Ci wiadomości z Piotrkowa i okolic oraz rozwijać nasz portal. Nasze reklamy nie są inwazyjne, nie stosujemy wyskakujących okien i nie zasłaniamy nimi treści, prezentujemy maksymalnie 4 reklamy na stronę.
Prosimy, wyłącz adblocka, dodając serwis ePiotrkow.pl do wyjątków wtyczki AdBlock, a następnie odśwież stronę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!